• Одеській кіностудії – 100 років

    Легендарній Одеській кіностудії у 2019 році виповнюється сто років. Щоб ознайомити дорослих користувачів бібліотеки з історією цієї легендарної студії, працівники бібліотеки-філії №10 провели для них арт-годину «Одеська кіностудія: вчора, сьогодні, завтра».
     
    Разом з присутніми читачами працівники розбірні кнперегорнули сторінки столітньої історії цієї славетної кіностудії, пригадали найвідоміші фільми, які тут знімалися і стали улюбленими для багатьох поколінь: «Весна на Зарічній вулиці», «Д’Артаньян і три мушкетери», «Чародії», «Місце зустрічі змінити не можна», «Пригоди Тома Сойєра та Гекльберрі Фінна» і багато інших. Тут завжди комфортно працювалося як режисерам, так і таким відомим акторам як: Лесь Курбас, Олександр Довженко, Марлен Хуциєв, Кіра Муратова, Володимир Висоцький, Олександр Абдулов, Василь Шукшин тощо. Усі ці люди були відомі не лише у своїх рідних в країнах, а й далеко за кордоном.
     
    Для користувачів бібліотеки також була підготовлена книжкова виставка «Літературні шедеври на великому екрані», де представлені книги, які були екранізовані на Одеській кіностудії .
     
    Читачі бібліотеки із величезним задоволенням переглянули кінострічку «Два Федори» (режисер Марлен Хуциєв). Прекрасна гра акторів, лірична та пронизлива історія нікого не залишила байдужим. 
     
    За сто років існування Одеська кіностудія випустила у світ більш ніж сімсот фільмів. Будемо сподіватися, що в неї крім славетного минулого буде і яскраве майбутнє. 
     
    Альона Сушкевич.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше