• Спорт – невичерпне джерело життя, сили і краси

    Спорт – невичерпне джерело життя, сили і краси Спорт – невичерпне джерело життя, сили і краси Спорт – невичерпне джерело життя, сили і краси Спорт – невичерпне джерело життя, сили і краси

    Фізична культура і спорт є запорукою здоров’я нації. Люблять спорт і користувачі бібліотеки-філії №6. У цьому переконалися працівники книгозбірні під час проведення Дня інформації «Спорт єднає Україну».

    Робочий день бібліотекарів розпочався не з кави, а із ранкової гімнастики з маленькими читайликами, вихованцями групи «Волошка» ДНЗ №8 «Золотий півник». Лише 10 хвилин і діти відчули себе бадьорими і здоровими.

    Сюрпризом для малечі стали гості бібліотеки – діти, які займаються в різних спортивних секціях. Вони підготували для маленьких гостей бібліотеки майстер-класи, які об’єдналися під назвою «Стадіон, басейн, корт – об’єднало слово «спорт». Про стилі плавання розповідав Максим Сіроус, футбольним прийомам та фінтам навчав Артем Петрашевський, Славія Бреус розповідала про хокей, Влад Козій навчав грі в шахи, а Денис і Назар Клюєви, не лише говорили про рукопашний бій, а й продемонстрували музично-спортивну композицію «Їхали козаки». Під час зустрічі з юними спортсменами, діти брали участь у веселих рухливих іграх, знайомилися із спортивним знаряддям різних видів спорту, також показали свою обізнаність зі спортом під час гри «Пограємо – вгадаємо».

    Не могли бібліотекарі залишити поза увагою таку інтелектуальну, стратегічну гру як шахи. Тому організували і провели змагання шахістів, у якому взяли участь шестеро читачів бібліотеки. У наполегливій боротьбі першість здобув Артем Петрашевський, друге місце посів Денис Клюєв, третє – Владислав Козій.

    Для читачів-дітей, які відвідували бібліотеку в День інформації, бібліотекар абонементу Людмила Романюк презентувала книгу Лесі Вороніної «Смак олімпійського золота», у якій розповідається про історію успіху олімпійської чемпіонки з веслування на байдарці – Інну Осипенко-Радомську, про її дитинство, сповнене гарячої жаги до спорту.

    У читальній залі оформлена тематично-інформаційна виставка «Спорт – честь і слава України», де представлено друковані видання про спорт як соціальне явище, про різні види спорту та інформація про видатних українських спортсменів, учасників Олімпійських ігор тощо.

    Не обов’язково бути професійним спортсменом, щоб отримувати користь та задоволення від занять спортом. Багато людей бігає, хтось відвідує заняття з аеробіки чи фітнесу, хтось грає у футбол чи займається карате. Головне – отримувати задоволення від роботи над собою. А разом з тим, спорт робить усіх фізично сильними та впевненими у собі, а також дає можливість знайомитися з багатьма цікавими людьми.

    Читайте, займайтеся спортом та залишайтеся здоровими!

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше