• Спорт – це здоров’я, дисципліна та міцний характер

    Спорт – це здоров’я, дисципліна та міцний характер Спорт – це здоров’я, дисципліна та міцний характер Спорт – це здоров’я, дисципліна та міцний характер Спорт – це здоров’я, дисципліна та міцний характер Спорт – це здоров’я, дисципліна та міцний характер

    23 червня світова спільнота відзначає річницю ідеї відродження Олімпійських ігор − Міжнародний Олімпійський день. Метою олімпійського руху є сприяння побудові мирного й кращого світу за допомогою виховання молоді засобами спорту.

    Напередодні Міжнародного Олімпійського дня в бібліотеці-філії №1 для дітей відбувся День інформації «Спорт єднає Україну».

    Оглядом книжкової виставки «Чотири кроки до здоров’я», який провела бібліотекар абонементу Лариса Кузьмінська, розпочався інформаційно-спортивний день. Книги, які представлені на виставці, розповідають про Україну, як сильну спортивну державу, її спортсменів, які спорту прославляють Україну на світовій спортивній арені.

    На перегляд відеофільму «Історія спорту Білої Церкви», автором якого є аматор-краєзнавець Анатолій Скепко, до читальної зали бібліотеки завітали вихованці літнього мовного табору «Merryland», що діє при БСШ №9. Фільм викликав у дітей дуже багато запитань, адже факти зі становлення спорту в рідному місті, були їм зовсім невідомі.

    Майя Тарасенко провела для дітвори вікторину «Знавці олімпійського спорту». Як часто відбуваються Олімпійські ігри, де вони проходили в далеку давнину, який девіз цих ігор, хто з олімпійських чемпіонів живе чи жив у нашому місті, − це лише частина запитань вікторини, на які досить активно відповідали діти.

    До малечі, яка відпочиває у літньому пришкільному таборі «Мовна веселка», що діє при БСШ №1, бібліотекарі запросили майстра спорту України, тренера клубу карате «Дайтан» РусланаГурського. Він розповів дітям про цікаві речі, що стосуються карате, наголосивши на тому, що це японське бойове мистецтво організовує і дисциплінує, сприяє фізичному здоров’ю та допомагає впевнено долати будь-які перешкоди у житті. Адже спорт, насамперед, − це серйозна праця людини над собою.

    Вихованці Руслана Гурського, спортсмени Назар і Станіслав Шевченки та Владислав Корнієнко, гідно і впевнено продемонстрували техніку виконання різноманітних ударів та блоків, влаштували показовий поєдинок, чим викликали неабияке захоплення і бажання діток займатися таким життєствердним бойовим мистецтвом.

    Заходи, проведені протягом дня у бібліотеці та за її межами, сприяють розвитку навичок здорового способу життя, занять фізкультурою та спортом, запобігають появі шкідливих звичок у дітей.

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше