• Відпочиваємо. Читаємо. Пізнаємо

    Відпочиваємо. Читаємо. Пізнаємо Відпочиваємо. Читаємо. Пізнаємо Відпочиваємо. Читаємо. Пізнаємо Відпочиваємо. Читаємо. Пізнаємо Відпочиваємо. Читаємо. Пізнаємо

    Для корисного і веселого відпочинку в дні літніх канікул бібліотека-філія №6 організовує і проводить заходи в рамках Програми літнього читання. Другий тиждень літа був насичений різними заходами для користувачів.

    Тренінг «Табір – це дружна сім’я, табір – це друзі і я!» провела завідувачка бібліотекою-філією №6 Надія Гаврилова спільно з арт-терапевтом Оленою Кучеренко для вихованців загонів «Водограй» та «Чумацький шлях» літнього пришкільного табору «Барвінкова країна», що діє при БЗШ № 21.

    Учасники заходу обговорили значення дружби в житті кожної людини. Під час тренінгу діти вчилися спілкуватися, співпрацювати, слухати, висловлювати свою думку, будувати дружні стосунки, цінувати друзів.

    Читайлики залюбки взяли участь в іграх «Павутина» та «Знайди пару», грі-розминці «Це мій кращий друг і я», грі-руханці «Ми йдемо шукати друга». Чітко і правильно дітвора шукала рішення проблемних ситуацій у ситуативних іграх. Усі спробували себе в ролі поетів, додаючи риму у вірші, в яких йдеться про дружбу.

    Надія Гаврилова запропонувала дітворі ознайомитися із книгами, в яких розкривається тема дружби: Андрій Бачинський «Неймовірні пригоди Остапа і Даринки» і «Канікули Остапа і Даринки», Зірка Мензатюк «Дике літо в Криму», Валентин Бердт «Мій друг Юрко Циркуль та інші», Саша Кочубей «Книга Рекордів Говорухи».

    А вихованцям загону «Козачата» працівники бібліотеки запропонували погратися у настільну гру «Українська революція: 100 років боротьби». Щоб дітворі було цікавіше гратися, Надія Гаврилова організувала історичну хвилинку «Україна: шлях до незалежності», під час якої розповіла про буремні роки, які довелось пережити українцям.

    Перед початком гри діти поділились на три команди, які очолили Роман Галанзовський, Юлія Демченко та Денис Клюєв. Склавши з пазлів карту України та озброївшись умовами гри, маленькі історики приступили до боротьби. Більше години, мандруючи Україною, діти пізнавали її героїчне минуле. В напруженій боротьбі перемогу здобула команда Юлії Демченко, яка отримала 10 балів із 15 можливих. Усі учасники гри були активними, тому й отримали солодкі призи від бібліотекарів.

    Місяць червень поповнився ще одним офіційним святом. Згідно Указу Президента від 18 травня 2019 року , в третю неділю червня , в Україні святкують День батька. Приєднались до святкування і працівники книгозбірні. Для вихованців загону «Віночок» проведено майстер-клас «Вироби з природніх матеріалів», під час якого діти робили подарунки для татусів.

    Бібліотекар Людмила Романюк розповіла учасникам заходу про історію виникнення свята та його святкування у 80 країнах світу. Діти із великим задоволенням згадували добрі і ласкаві слова, які характеризують їхніх татусів, а за допомогою жестів і рухів розповідали про професію своїх батьків.

    В День батька діти вітають своїх батьків, дарують подарунки і говорять їм слова вдячності. Найкращим дарунком для найрідніших людей буде той, що зроблений руками люблячих дітей. Зробити креативний подарунок з природного матеріалу дітворі допомагала майстер декоративно-ужиткового мистецтва Людмила Красніцька-Луцик. Пані Людмила розкрила секрети створення виробів із природних матеріалів. Діти дуже старалися зробити гарні поробки. І це в них безумовно вийшло!

    Сподіваємося, від цих зворушливих дитячих робіт на обличчі кожного татка засяє найдобріша, найніжніша посмішка. У цей день, як і в кожен інший, ми приєднуємося до привітань, які лунають на адресу наших батьків. Бажаємо їм бути з нами якомога довше, щоб ми могли радувати їх та піклуватися про них!

     

    Надія Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше