• Магічні казки Китаю

    Магічні казки Китаю Магічні казки Китаю

    2019 рік – рік Китаю в Україні. У кожного народу є свій самобутній і неповторний фольклор.

    7 червня в бібліотеці-філії №3 пройшли голосні читання «Казки магічного Китаю» для містечок «Мальва» і «Волошка» пришкільного літнього табору «Квіткова країна», що діє на базі БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК».

    Бібліотекар Юлія Сидоренко представила дітям «Китайські народні казки» та «Чарівний пензлик Ма Ляна», до яких ввійшли народні казки складені ще в сиву давнину, але популярні і донині. В яскраво ілюстрованій книзі «Небесний барабан. Легенди і притчі Давнього Китаю» відображена вся багатовікова мудрість китайського народу. Легенди оповідають про вічне протистояння добра і зла, чесності і підступності, працьовитості і ліні. В притчах торжествує справедливість і любов.

    Юлія Петрівна розповіла, що згадки про фольклор знаходимо в різноманітних писемних пам’ятках, що дійшли до нашого часу крізь віки і тисячоліття. Так у Китаї в ХII столітті до нашої ери була відомою збірка казок «Шан-Хої-Кінг».

    Школярики переглянули мультфільм «Чарівний пензлик» про бідного і водночас талановитого та винахідливого хлопця Ма Ляна, який переміг злого і жадібного імператора.

    Літом відпочиваємо, читаємо і разом готуємося до нового навчального року, адже «Пензлик Ма Ляна» вивчається за шкільною програмою.

     

    Юлія Сидоренко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше