• «До бібліотеки за втіхою!» «До бібліотеки за втіхою!» «До бібліотеки за втіхою!» «До бібліотеки за втіхою!» «До бібліотеки за втіхою!»

    У центральній бібліотеці для дітей стартувала програма «Літні канікули-2019 в бібліотеці».

    В перший тиждень з 3 по 7 червня книгозбірня радо приймала у себе пришкільні табори: «Барвінкова країна» (БЗШ №21), «Веселі козачата» (БЗШ №4), «Веселка» (БЗШ №20).

    Наймолодші читайлики насолоджувалися переглядом лялькової вистави «Друг – це означає другий я!», цікавою екскурсією Кімнатою Казок, де їх чекали веселі ігри, захоплюючі літературні конкурси та вікторини, і найголовніше – дива петриківського розпису.

    Учні 5-6 класів мандрували найжаркішими і найхолоднішими місцями планети Земля та дізналися багато цікавої інформації про китайські Вогняні гори, місто-привид Даллол (Африка), каліфорнійську міжгірну впадину «Долина Смерті», найхолоднішу столицю світу Улан-Батор (Монголія), найхолодніше море Беллінсгаузена тощо. Підлітки залюбки взяли активну участь у грі «Холодно-гаряче».

    На семикласників чекала популярна розвага – літературний квест «Сучасний бестселер». Перед учасниками інтелектуально-командної гри бібліотекарі поставили завдання: знайти сучасну книгу, яка є бестселером 2018 року – твір Сашка Дерманського «Чудове Чудовисько і Погане Поганисько». Гравці за допомогою мапи квестової зони разом з координаторами пройшли п’ять етапів змагання: розшифровували криптограми, грали в «Літературне лото», складали пазли-ілюстрації до художніх творів, впізнавали літературних героїв за описом, шукали книгу-бестселер на книжкових виставках, стелажах та в мережі Інтернет.

    Учні старших класів стали учасниками краєзнавчої вікторини «Наш край легендами і славою повитий». Школярі спочатку переглянули відеосюжет «Біла Церква – Forever!», а потім, розділившись на дві команди, давали відповіді на відео-запитання: за 10 секунд вгадували історичне місце або архітектурну пам’ятку, називали час її створення та адресу.

    Вихованці реабілітаційного центру «Шанс» побували в казковій подорожі «Казка навколо нас». Діти із задоволенням переглянули лялькову виставу «Червона Шапочка на новий лад», дружньо відповідали на запитання літературних вікторин «Казковий ерудит», «Дайте відповідь мені – правду я кажу чи ні», взяли участь у конкурсі «Чарівний кошик» та відвідали традиційну виставку-конкурс дитячого малюнку «Веселкові барви».

    У книгозбірні також працював бібліотечний кінозал, де всі бажаючі могли подивитися улюблені мультфільми.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше