• Містер-гелікоптер

    Містер-гелікоптер Містер-гелікоптер

    Під таким імям Ігоря Сікорського знали в усьому світі. Талановитий інженер, винахідник, авіатор і просто прекрасна людина.

    До 130-річчя від дня народження авіаконструктора в бібліотеці-філії № 10 був проведений вечір-портрет «В Україну повернувся у пам’яті й граніті». Це була дуже цікава і непересічна особистість.

    Родина Сікорських має безпосереднє відношення до Білої Церкви. Адже діди-прадіди протягом багатьох десятиліть були священнослужителями в селі Любич Ставищанського району, що знаходиться неподалік нашого міста. І саме в маєтку Браницьких познайомилися його батьки. Дід матері Ігоря Сікорського Марії був управителем «Олександрії». Саме любов і повага до своїх дітей, які панували в сім’ї Сікорських, безмежна віра в талант сина, а також матеріальна допомога в усіх його починаннях сприяла «народженню» великого авіаконструктора.

    Винахідник не змирився з долею, яка примусила тікати з Києва під загрозою смерті від більшовицької диктатури. Знайшов у собі сили не лише не померти з голоду на чужині, а й з нуля створити підприємство з будівництву літаків, а згодом і гелікоптерів. Пізніше, діти пана Ігоря підрахували, що гвинтокрили, які були закуплені для армії та служб порятунку за період з 40-х років ХХ століття до початку 2000-х років врятували життя близько 2 мільйонів людей. Ми можемо гордитися нашим земляком.

    Для користувачів книгозбірні, які зацікавилися життєвим шляхом Ігоря Сікорського, була підготовлена книжкова виставка «Людина, яка поєднала континенти».

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше