• В гармонії з природою

    В гармонії з природою В гармонії з природою В гармонії з природою

    Всесвітній день довкілля, який відзначається 5 червня, працівники бібліотеки-філії №2 вирішили провести саме на природі. Еко-кросворд «Сторінками «Червоної книги» розв’язували разом із дітьми різного віку на ігровому майданчику багатоквартирного будинку по вулиці Леваневського, 30.

    Зручно розташувавшись у затінку дерев, бібліотекарі розповіли зацікавленій «публіці», що «Червона книга» має не тільки «червоні» сторінки, де записані види, які перебувають під загрозою зникнення, а й інші кольори.

    «Жовтий» колір сторінок означає необхідність замислитися над тим що, саме ці види флори та фауни швидко зменшуються, «білі» – таких представників живої природи завжди було небагато, «сірі» – мало вивчені, бо знаходяться у важкодоступних місцях. Врятовані рослини та тварини занесені в «зелені» списки. На жаль, є й «чорні» сторінки – таких видів ми ніколи не побачимо в природі, бо вони зникли з лиця Землі.

    Діти пригадували представників «Червоної книги України» та розповідали про заповідники, де їм пощастило побачити зникаючих тварин та рідкі рослини. Особливо вразила учасників заходу розповідь дівчинки про Карпатський заповідник біля озера Синевір, де перебувають на реабілітації після неналежного або навіть жорстокого утримання ведмеді.

    Зацікавила присутніх інформація з книги «Надзвичайні здібності тварин». Підсумовуючи почуте, читачі розв’язали кросворд, ключовим словом якого стало відоме всім слово «ЕКОЛОГІЯ».

    В цей день, учасники групи «Diamont crew», на заклик бібліотекарів, під гаслом «Охороняй! Люби! Не втручайся!» провели флеш-моб «В гармонії з природою!».

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше