• Щира, кльова, щедрослова, хай живе дитяча мова!

    Щира, кльова, щедрослова, хай живе дитяча мова! Щира, кльова, щедрослова, хай живе дитяча мова!

    Саме така віршована мова звучала для вихованців загонів «Смайлик» (вихователь Лариса Бабенко) та «VIP» (вихователь Валентина Мацькевич) літнього табору «Барвінкова країна». Адже вірші для дітей цікаві й веселі. У тому, що діти люблять поезії, бібліотекарі філії №6 переконались під час зустрічі з місцевою поеткою Наталією Кузьмічовою.

    Віршем «Гайда у літо», завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова запросила маленьких читайликів у віршовану подорож з Наталією Василівною. У творчому доробку авторки серед поезії для дорослих, налічується 50 віршів для дітей. Вірші пані Наталії мелодійні й жартівливі, легкі для сприйняттям. Її герої – Жабеня, Їжачок – добрі, наївні, близькі малечі.

    Дітворі сподобалися поезії «Весняна казка», «Валерчині мрії», «Млинці», «Борщик», вірші про пори року,

    Зацікавили учасників заходу й патріотичні вірші: «Україні», «Рідна мова», «У чому справжнє щастя?».

    Змістовним був діалог присутніх з пані Наталією. Учасники зустрічі задавали зовсім не дитячі запитання: «Чому ви почали писати?», «Як відносяться рідні до Вашої творчості?», «Хто з рідних читає вашу поезію?». Захід завершився світлинами на згадку, а вихователі виявили бажання запросити пані Наталю на зустріч з дітворою у новому навчальному році.

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше