• Кольорові фантазії

    Кольорові фантазії Кольорові фантазії Кольорові фантазії

    Нарешті настала пречудова пора року – літо. З найбільшим нетерпінням чекають на нього діти. Літні канікули – це три чудових місяці, які можна провести, як забажаєш: зустрічатися з друзями, подорожувати або поїхати до бабусі з дідусем і познайомитися з однолітками, які там живуть. Влітку можна спати досхочу, а потім скільки завгодно ганяти м’яча в дворі або шити лялькам одяг…

    Ба більше, літні канікули весело й головне – з користю можна провести в бібліотеці-філії №1 для дітей! Бо в книгозбірні дітлахи мають можливість читати книги й журнали, переглядати улюблені мультфільми та вистави бібліотечного лялькового театру «Казкарик», відвідувати цікаві творчі зустрічі та майстер-класи, брати участь у різноманітних бібліотечних акціях, промоціях, краєзнавчих екскурсах …

    Так, днями в бібліотеці працювала Biblio-Art-майстерня «Кольорові фантазії», до якої завітали вихованці літнього табору, що діє при БСШ №1 з поглибленим вивченням слов’янських мов.

    Майстер-клас з виготовлення святкової листівки провела викладач Білоцерківської школи мистецтв №1 Олена Яросевич. Пані Олена наголосила, що техніка паперопластики є однією з сучасних видів мистецтва, і що вона є сукупністю різних напрямів, таких як ліплення, аплікація, малювання, колаж, конструювання з паперу. Також вона додала, що саме ця техніка розвиває увагу, пам’ять, творчу фантазію, художній та естетичний смаки, моторику рук, самостійність, виховує охайність, старанність та організованість.

    А далі аркуші паперу в руках дітлахів стали оживати. Різнокольорові спіральні троянди, листочки, вазочки створювали піднесений настрій, адже дітям дуже подобалось те, чим вони займаються. Задоволені виконаною роботою – обіцяли подарувати листівки своїм рідним.

    Бібліотекар Лариса Кузьмінська познайомила учасників майстер-класу з журналами, що сприяють розвитку творчих здібностей і які наразі отримує книгозбірня. «Умійко», «Жасмин», «Моє хобі» − це саме ті видання, які є найпопулярнішими серед наших найменших користувачів.

    Наостанок Лариса Миколаївна звернулася до маленьких читайликів: «Мине не так багато часу, ви станете дорослими людьми, можливо хтось буде відомим письменником, а хтось конструктором чи винахідником. Ті вміння і навички, над розвитком яких ви працювали сьогодні, стануть вам у пригоді. А поки що вони допоможуть вам у навчанні».

     

    Тетяна Качанова.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше