• Поезія – це скарб усіх віків…

    Поезія – це скарб усіх віків… Поезія – це скарб усіх віків… Поезія – це скарб усіх віків… Поезія – це скарб усіх віків… Поезія – це скарб усіх віків…

    В бібліотеці-філії №6 відбулася презентація книги місцевої поетки Ніни Ковальчук «Суцільні монологи». Це дебютна збірка авторки, її перший крок до читача. На свято зібрались користувачі книгозбірні, бібліотекарі, друзі, всі ті, хто любить і цінує поетичне слово.

    З розповіді завідувачки філією Надії Гаврилової присутні дізнались, що Ніна Сергіївна Ковальчук народилася в селі Степанівка Драбівського району на Черкащині. Має вищу педагогічну освіту. За професією вчитель української мови та літератури у школах для глухих і слабочуючих. Писати почала в студентські роки, потім за певних причин, надовго залишила літературну творчість. Але душа постійно рвалася до слова, бо «поети пишуть не пером – душею».

    У збірці «Суцільні монологи» представлені поезії, сповнені любов’ю до України, рідної землі та малої батьківщини («За тим порогом колихала мене мати»), філософські роздуми про сенс буття, добро і зло.

    Вірші пані Ніни, написані душею і серцем, читали Людмила Чупак – завідувачка центральною бібліотекою, Світлана Хмільова – завідувачка філією №8, Надія Гаврилова – завідувачка філією №6, Костянтин Климчук – голова ТОВ «Час Змін Інформ».

    Виступ місцевої поетки Тетяни Строкач можна назвати «Щирим діалогом», бо в ньому переплелись вірші Ніни Ковальчук із поетичним словом виступаючої.

    Цікавим і змістовним був виступ авторки. «До збірки увійшли твори, які найкраще дають змогу читачеві відчути авторські переживання і корені творчості, власне позиціонування у світі, бачення і внутрішній стан на різних етапах життя», – так охарактеризувала свою збірку пані Ніна. У авторки є багато напрацювань, тому мріє видати наступну збірку:

    «Щоб мудрість слова ожила,

    згуртована рядками друку,

    в моїх очах і потекла

    крізь час, даруючи свободу

    думкам отим, у простір літ.

    На книгу не минає мода,

    бо книга відкриває світ».

    Подарунком для Ніни Ковальчук і всіх присутніх були пісні «Свіча» та «Синє море» у виконанні Назара Найди. Вдячні учасники заходу привітали винуватицю дійства квітами. Усі бажаючі мали можливість придбати книгу з автографом пані Ніни.

     

    Надія Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше