• «Спільнота зухвалих романтиків» у бібліотеці-філії №6

    «Спільнота зухвалих романтиків» у бібліотеці-філії №6 «Спільнота зухвалих романтиків» у бібліотеці-філії №6 «Спільнота зухвалих романтиків» у бібліотеці-філії №6 «Спільнота зухвалих романтиків» у бібліотеці-філії №6 «Спільнота зухвалих романтиків» у бібліотеці-філії №6

    У книгозбірні №6 відбулося засідання літературної студії «Спільнота зухвалих романтиків». На захід завітали юні користувачі, їхні батьки та літератори Білої Церкви. Увазі присутніх студійці представили другий випуск усного журналу дитячої творчості. Формат усного журналу передбачав творчий звіт за рік. Результатом роботи стала збірка «Зухвалі романтики».

    Літературна студія «Спільнота зухвалих романтиків» працює при Білоцерківському міськрайонному об’єднанні ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка з лютого 2017 року. Творчим керівником є письменниця, редакторка – Ганна Ручай. Студію відвідують діти різного віку, тому й складається вона з двох груп – прозаїків і поетів. За словами Ганни Ручай, це лише на користь студійцям: старші вчаться з повагою сприймати перші проби пера молодших, дають їм дружні поради, молодші – звикають до жорсткого світу творчості, де нікуди не подінешся від визнання помилок і їх виправлення.

    У кожного юного студійця свій напрямок літературної творчості: Михайло Міняйло – обдарований молодий поет, великий прихильник творчості Ліни Костенко. Марійка Хілініч – романтик, має своєрідне, казкове бачення світу. Альона Коляда ще шукає себе, одночасно і в прозі, і в поезії. Анастасія Семенівська – аматор дитячого детективу. Анастасія Кравченко має певний нахил до драматургії, оскільки полюбляє діалоги. Віка Зелена – дівчинка, яка полюбляє писати життєві історії. Наймолодша студійка, Поліна Білан, захоплюється природою, спостерігає за тваринами, а потім ділитися своїми спостереженнями з друзями.

    На заході було презентовано альманах «Зухвалі романтики», який вийшов у видавництві «Час Змін Інформ». Щоб зрозуміти дітей, варто долучитись до їхнього бачення світу. Альманах – це перше випробовування авторської мужності, перш за все, старших за віком студійців.

    Сторінки книги разом із присутніми листали й юні автори. Читачка бібліотеки №6, Вікторія Зелена, зачитала уривок зі свого твору «Табір, який змінює зсередини». Михайло Міняйло познайомив присутніх з поетичним словом. Альона Коляда вразила патріотичною лірикою, а Марійка Хілініч читала не лише вірші, а й зацікавила учасників заходу своєю «Маленькою історією про Потерчат». Казка Анастасії Семенівської «Один день кота Борщика» не ввійшла до альманаху, але її із задоволенням прослухали гості бібліотеки.

    Костянтин Климчук – голова Білоцерківської «Просвіти», нагородив дипломами студійців за творчі здобутки. Приємно відмітити, що бібліотечний фонд поповнився новими книгами від авторів-білоцерківців. Любов Прокопенко подарувала книгу-розмальовку веселих віршів і гуморесок «Котяча наука», Оксана Щербань збірки поезій «Душа мовчання» і «Тернові сни». Альманах «Зухвалі романтики» також скоро матимуть можливість прочитати користувачі філії.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше