• Прем’єра лялькової вистави

    Прем’єра лялькової вистави Прем’єра лялькової вистави

    Сьогодні бібліотека – це не тільки місце, де можна взяти книгу для читання, це великий простір для виховання творчої особистості.

    При бібліотеці-філії №6 вже двічі на тиждень працює мистецький гурток «Чарівний пензлик». Але цього замало. Для популяризації дитячої книги, бібліотекарі вирішили створити ляльковий театр, а допомогли в цьому активні користувачі, а за сумісництвом – активні учасники масових заходів, які проводить бібліотека. У створення лялькового театру допомагав Саша Федак, який залучив до справи своїх друзів: Вероніку Тимкович, Вероніку Загородню, Дмитра Потіху, Карину Кунгурову і Крістіну Кривошею.

    На першому занятті вирішили готуватися до показу казки «Колобок на новий лад». Розподілили ролі. Ляльки-герої приносили з дому, деякі купили батьки юних артистів.

    Місяць наполегливої праці і вистава готова! На прем’єру вирішили запросити батьків, братиків і сестричок.

    Хоч у ролі лялькових героїв діти були вперше, але грали професійно. Присутнім вистава сподобалась, про це свідчили дружні оплески.

    По закінченні дійства, бібліотекарі познайомили гостей з героями-ляльками, які оживали, розмовляли, дарували казкову насолоду.

    Музична композиція на пісню Н.Май «Веселка», виконана маленькими акторами, стала ще одним подарунком учасникам заходу.

    Отримали насолоду від своєї роботи і діти, сказавши глядачам не «До побачення», а «До скорої зустрічі».

    Започатковуючи нову форму роботи, бібліотекарі впевнені, що театр стане для дітей тією країною, де відбуваються дива і здійснюються найзаповітніші бажання. Лялькові вистави допоможуть привернути увагу читачів до книжки та спонукатимуть дітей після перегляду зануритись в її зміст. Сподіваємось, що бібліотечний театр розширить читацьку аудиторію, допоможе створити атмосферу свята в книгозбірні. Адже, театральна вистава, за словами С.Русової, розкриває перед дитиною весь світ засобами мудрої та вічної казки, розвиває творчі здібності особистості, а найголовніше, виховує справжню людину.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше