• Читай книги – будь особистістю!

    Читай книги – будь особистістю! Читай книги – будь особистістю! Читай книги – будь особистістю! Читай книги – будь особистістю!

    День нової книги «Читай книги будь особистістю!» відбувся 21 травня у бібліотеці-філії №2. Під час бюро літературних новинок «Книга, яка чекає зустрічі» читачі обмінялисявраженнями про нові книги. Присутні, розповідаючи цікаві історії з прочитаного, пропонували ці книги іншим. Бібліотекарі звернули увагу, що серед новинок є книги, як відомих авторів, так і не знаних.

    Читання і слухання казок чи не одне з найулюбленіших занять кожної дитини. За допомогою вистави «Шедеври казкового Всесвіту» бібліотечного лялькового театру «Казка в гості завітала», вихованці ЗДО №36 «Ромашка» поринули у чарівний світ казок із серії «Українські народні казки з вузликами». Малеча також із задоволенням мандрувала сторінками книг сучасних українських авторів – Зірки Мензатюк «Київські казки», Оксани Лущевської «Паперова царівна» та познайомилася із супергероїчною бабусею Мандариною Сергіївною з книги Ольги Голубєвої.

    Хлопчики та дівчатка гортали сторінки нових яскравих дитячих книжечок та журналів з виставки «Казковий дивограй», розглядали ілюстрації, а дехто навіть показав свою «майстерність» у читанні. Дітлахи також взяли участь у турнірі казкознавців «За високими горами, за синіми морями». Родзинкою турніру став конкурс на кращого оповідача «Швидко казка мовиться», де малеча розповідала про улюблених казкових героїв.

    Під час літературної дуелі «Класика чи сучасність?» читачі-підлітки дискутували про улюблені книги. Юні читачі демонстрували розуміння тексту, вміння його аналізувати і, як справжні книгомани, проявляли свою начитаність.Варто зазначити, що тим, хто любить читати, цікаві книги не тільки за шкільною програмою.

    Читачі юнацького віку знайшли на книжковій виставці «Зустріч з новою книгою» цікаві видання з психології – «13 звичок, які позбулися сильні духом люди» Емі Морін, «Залежний розум» Джадсона Брювера, «Велика магія: творче життя без страху» Елізабет Гілберт.

    Цікаві розповіді читачів про прочитане, запитання-відповіді, живе спілкування – таким був День нової книги у бібліотеці.

    Читачі одержали інформацію про нові книги, а бібліотекарі впевнилися, що в час ІТ-технологій книга залишається для людини невичерпним джерелом мудрості. Як сказав німецький публіцист і прозаїк Герман Гессе «Хоч би яким міцним не було наївне захоплення прогресом, людство незабаром визнає, що письмо і книги мають вічну цінність».

    Приємно зазначити, що майже кожна книга, яка була придбана для книгозбірні за кошти, виділені із бюджету розвитку міста, а це майже 80 книг, не залишилася поза увагою читачів.

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше