• Україна – держава європейська

    Україна – держава європейська Україна – держава європейська

    Вже майже 28 років, відтоді як Україна стала незалежною, ми намагаємося будувати європейську країну.

    Як познайомити дітей з країнами Європи, підкреслити приналежність нашої держави до європейської багатонаціональної сім’ї? Звісно, за допомогою гри.

    «Подорожуємо Європою по сторінках журналів для дітей» – назва гри-подорожі, яка була проведена для читачів – учнів 5-В класу БЗШ №5 (кл. керівник Ткачук В.В.). Завдячуючи матеріалам журналів «Джміль» та «Колосок» п’ятикласники здійснили уявну мандрівку до Польщі, Німеччини, Швеції, Данії, Франції, де за допомогою відеороликів познайомилися з найвидатнішими пам’ятками цих країн, цікавинками та взяли участь у вікторинах і розгадуванні кросвордів. Учасників заходу вразив сад на даху бібліотеки Варшавського університету (от якби і на дахах білоцерківських книгозбірень були такі сади). Не могли не згадати і літературних героїв з творів Г.К. Андерсена, Ш. Перро, А. Ліндгрен, П. Треверс.

    І так захотілось туди, в Європу... Але це буде потім, у майбутньому дорослому житті.

    Саме для дорослих користувачів була організована година спілкування «Європа очима наших читачів», гостями якої стали Тетяна Савенко та Лідія Хоменко. Активні читачки змогли здійснити свою мрію і побачити – яка вона – Європа?

    Литва, Швеція, Німеччина, Данія, Норвегія… Враження найсвітліші, захопленню немає меж, але висновок один – щоб стати справжніми європейцями, нам, українцям, потрібно вчитися любити свою країну, жити за законами, зберігати і примножувати природні багатства, дбати про благоустрій, гордитися своєю Україною. Лише від кожного з нас залежить наше майбутнє.

    А відвідати Європу може кожен. Головне мати бажання. ВЕЛИКЕ БАЖАННЯ!

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше