• Ой, яка ж ти гарна, сорочка вишивана

    Ой, яка ж ти гарна, сорочка вишивана Ой, яка ж ти гарна, сорочка вишивана Ой, яка ж ти гарна, сорочка вишивана Ой, яка ж ти гарна, сорочка вишивана

    Гарне свято – День вишиванки – українці відзначають у третій четвер травня. Цього дня Україна розквітає найрізноманітнішими кольорами й орнаментами національної вишивки, та й у різних країнах світу в цей день українці одягають вишиті сорочки, щоб продовжити традиції предків та відчути себе частиною рідної країни.

    Справжнє свято вишиванки «Ой, яка ж ти гарна, сорочка вишивана» влаштували працівники бібліотеки-філії №9 для своїх читачів – учнів 3-А класу СПМШ №16. Бібліотекар Жанна Харченко ознайомила дітей з історією української вишивки, різновидами орнаментів, пояснила, яке значення мають символічні візерунки і кольори, розповіла цікаві факти про вишиванку. Світлана Могорит підготувала для дітей презентацію-опитування «Опиши вишиванку «у двох словах» та отримала такі відповіді:

    - всі мої друзі її мають;

    - вона старовинна;

    - вона модна;

    - ніхто не має такої, як у мене;

    - вона практична;

    - всі дівчата її люблять;

    - вона для справжніх хлопців.

    Діти з цікавістю відгадували чайнворд із закодованими літерами, за допомогою яких отримали зашифроване слово – прадавній символ України. Із радістю дітвора взяла участь у народних іграх «Ой, на горі сидить зайчик», «У річку – гоп, на берег – гоп».

    Свято закінчилося веселою піснею «Українські вишиванки», яку співали усі гуртом, і фотосесією на згадку.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше