• Все на землі від материнських рук

    Все на землі від материнських рук

    Друга неділя травня, а цього року – це 12 травня – День матері. Для кожного з нас – для малих і дорослих – найдорожчою, найдобрішою та найріднішою людиною є наша матуся. Саме вона радіє нашим успіхам, щиро бажає нам добра та безмежно любить.

    «Матері носять ключі від наших душ з собою все життя» – саме такими словами розпочалася літературно-музична годину «Все на землі від материнських рук» для читачів-учнів 1-В класу (класовод Дарина Корж) та 3-Г класу (класовод Олеся Бойко) БНВО «ЗОШ № 15-ДЮСОК».

    Бібліотекар філії №3 Юлія Сидоренко ознайомила школярів з історією виникнення свята, яке має багатовікову історію. Років 200 тому англійці відзначали у другу неділю Великого посту так звану «Материнську неділю» на честь усіх матерів світу. Цікаво, що з тих часів і до сьогодні британським мамам у цей день прийнято дарувати тортик, прикрашений 12 кульками марципанів. Американці на офіційному рівні вперше визнали День матері понад 100 років тому, завдяки мешканці Філадельфії Анні Джервіс. Саме вона виступила з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. На сьогоднішній день це чудове свято відзначають, хоча і в різні дні, у понад 50 країнах світу.

    Учасники заходу підбирали ніжні слова, щоб висловити свою любов до мами, порівнювали її з квітами. Читачі читали вірші Івана Франка, Тараса Шевченка, Василя Симоненка, Віктора Кордуна, Ігоря Січовика, Анатолія Костецького та співали пісню «Мама» (слова і музика Віталія Кобриновича).

    День матері – це день, коли ми можемо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх любов.

    Для своїх матусь на аркушах паперу діти малювали всілякі солодощі та виготовляли вітальні листівки з різноманіттям квітів.

    Мамо, ненько, матусю! Хай збудеться все про що ти мрієш, хай стежка твоя проляже в трояндах! Зі святом Вас, милі, ніжні!

     

    Юлія Сидоренко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше