• Ще довго пам’яттю болітиме війна…

    Ще довго пам’яттю болітиме війна… Ще довго пам’яттю болітиме війна… Ще довго пам’яттю болітиме війна… Ще довго пам’яттю болітиме війна… Ще довго пам’яттю болітиме війна…

    В День пам’яті та примирення у центральній бібліотеці відбувся вечір спогадів «Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо», участь в якому взяли ветерани та діти війни, члени клубів «Водограй» і «Вікторія».

    З Днем пам’яті та 74-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні учасників заходу привітали: полковник у відставці, голова клубу «Землянка» Володимир Мартак, завідувачка відділом обслуговування бібліотеки Людмила Чупак, координатор клубу «Водограй» Лариса Ястребова та дочка Героя Радянського Союзу Михайла Панічкіна.

    Пані Наталія розповіла про бойовий шлях свого батька Михайла Степановича, який воював на фронті з червня 1941-го, здійснив 269 нічних бойових вильотів, бомбардував військово-промислові об’єкти в глибокому тилу ворога та великі скупчення військ супротивника. Ці вильоти вимагали великої мужності і високої майстерності. Михайло Панічкін завжди виходив зі складних ситуацій переможцем. Герой нагороджений багатьма бойовими орденами і медалями.

    Учасники заходу вшанували світлу пам’ять тих, хто не повернувся з фронтів, був закатований, знищений, помер від ран, усіх членів бібліотечного клубу «Землянка», які відійшли у вічність, хвилиною мовчання.

    Вокальні ансамблі «Калина» (міської ЦБС) і «Ровесник» (Академії пенсіонерів), вокаліст Віктор Бількевич і юна флейтистка Катя Довченко подарували присутнім низку пісень військової тематики.

    Про безстрашність і відвагу Івана Куценка і Володимира Логінова, імена яких носять вулиці нашого міста, розповіли Лариса Ястребова і Валентина Алейникова.

    Іраїда Комісарова, Ольга Андреєва і Лідія Кочупалова прочитали власні вірші, присвячені героїзму українських воїнів.

     

    Єфросинія Король.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше