• У минуле пішла найстрашніша війна…

    У минуле пішла найстрашніша війна… У минуле пішла найстрашніша війна…

    Кожен рік віддаляє нас від великої переможної весни 1945 року. Та страшна війна опалила кожну сімю та оселю, кожне людське життя.

    «З кожним роком все менше і менше стає // Тих людей, які нам здобули Перемогу», тому, схиливши голови, кожен з нас віддає шану і живим і померлим ветеранам.

    У бібліотеці-філіалі №10 напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройшли заходи з вшанування учасників найкривавішого збройного конфлікту в світовій історії. Більше 30 читачів стали учасниками конкурсу читців патріотичної поезії «…обеліски стоять край дороги», який був проведений спільно з колективом БЗШ №5.

    Для читачів-дітей були проведені огляди літератури «Малі герої».

    Вечір фронтової пісні «Легенди вогненного часу в серцях наших вічно живуть» зібрав людей старшого віку. Ансамбль «Спадщина» (кер. Ніна Левченко) майстерно виконував пісні, звучали вірші поетів-учасників війни. Разом з артистами співали всі присутні. Колектив книгозбірні привітав зі святом активну читачку, учасницю партизанського руху Ольгу Наумівну Горбань, а вона заспівала «Стоит сред лесов деревенька…»

    Ми пам’ятаємо про героїв Другої світової війни, але, на жаль, сьогодні маємо захищати свою землю від держави-агресора. Історія повторюється, чи ми забули своє минуле? Не стримували сліз від поезій та пісні, присвячених Іловайській операції та її героям. Вони зараз, як ніхто, заслуговують шани. Ми повинні пам’ятати тих, яким не судилось весни зустрічати, ми повинні зробити все, щоб травневі дні були мирні, щедрі на тепло, щоб матері не сивіли, виплакавши очі від журби.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше