• Дивовижна зірка – Сонце

    Дивовижна зірка – Сонце Дивовижна зірка – Сонце Дивовижна зірка – Сонце

    Протягом усієї історії розвитку людської цивілізації в багатьох культурах Сонце було об’єктом поклоніння. Його обожнювали, про нього складали пісні, на його честь проводили свята. Сонце – символ вічності, космічної енергії, сили. Починаючи з 1994 року, 3 травня відзначається Міжнародний день Сонця.

    Працівники бібліотеки-філії №6 організували для читачів-дітей пізнавально-мистецьку годину «Дивовижна зірка – Сонце». Із розповіді бібліотекаря вони дізналися багато цікавого про Сонце, його вплив на природу, життя людей і тварин. Діти уважно послухали легенду про бога Ярило-Сонце, згадали прислів’я про цю яскраву зірку, відгадували загадки та переглянула відео «Дивовижна зірка – Сонце».

    Усі бажаючі мали змогу ознайомитися із літературою, розміщеною на книжковій поличці «Це цікаво знати», де представлені книги про природу та сонячні «таємниці».

    Родзинкою заходу стала можливість намалювати картину, де зображене сонечко. Слава Бреус промінці намалювала за допомогою долоньки, заквітчане сонечко Софійки Марковської напевно «спішить» в бібліотеку, бо його промінчик тримає книгу. Сонце-Україну намалювала Дар’я Діденко, а сонечко для всієї України – Юлія Бойко. Сонце, яке посміхається між хмарками намалював Ярослав Щербина. Малюнки різні, як і самі діти, але, намальоване сонце, своїм тепломзігріває душі маленьких художників навіть у похмурий день.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше