• Що дарує Сонечко?

    Що дарує Сонечко? Що дарує Сонечко?

    Що дарує людям, тваринам, рослинам Сонечко? Які почуття виникають, коли лагідні промінчики заглядають вранці у віконце, сповіщаючи про прихід нового дня? Чи може Сонечко образитися і надовго сховатися за дощову хмаринку?

    Ці питання задавали бібліотекарі книгозбірні №2 читачам – учням 3-Г класу БЗШ №11 напередодні Всесвітнього дня Сонця, запросивши їх у театр казки «Сніданок для Сонечка».

    Діти із задоволенням взяли участь у грі-казці «Як Сонце з Місяцем дружили» під час якої бібліотекарі розповіли про будову Сонячної системи, зміну пори року та про те, чому день переходить в ніч.

    Під час пізнавальної гри «Вийди, вийди, Сонечко!», учасники обговорили використання сонячної енергії та правила безпечного перебування на сонці.

    Діти залюбки згадали, кого у природі та вдома називають «сонечком» під час гри-асоціації «Поясни значення слова».

    Весело та «тепло» пройшла естафета «Подаруй тепло!». Діти говорили «сонячні побажання», з усмішкою, у долоньках, передавали своє тепло друзям.

    А ще – відгадували «сонячні загадки». Нагородою за правильні відповіді став перегляд мультфільму «Бегемот та Сонечко». Ребус, який читачам вдалося розгадати, виявився назвою книжкового огляду «Дім без книги, – як день без сонця».

    Захід закінчився теплими словами:

    Хай завжди буде сонце,

    Хай завжди буде небо!

    Хай завжди буде мама,

    Хай завжди буду я!

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше