• Вільний народ України

    Вільний народ України Вільний народ України

    Україна – багатонаціональна держава. Та з усіх національних меншин роми є найменш інтегрованими у суспільство. Що ми знаємо про них? Зовсім небагато, і можливо саме через незнання, ставимося до них насторожено, а часом, навіть, вороже. А яка ж багата в них культура, фольклор та історія! Пересічні особистості над цим не надто задумувалися, а от Віктор Гюго, Проспер Меріме, Анатолій Калінін, Ліна Костенко та Юрій Покальчук присвятили ромам цілі твори, якими ми всі зачитуємося.

    У бібліотеці-філіалі №10 пройшла вікторина «Найуважніший читач» для учнів 8-х класів БЗШ №5. Тема – «Образ циган у творі Михайла Коцюбинського «Дорогою ціною». За умовами вікторини читачі повинні були відшукати у тексті відповіді на запитання, яких було чималенько. Дружнішими, креативнішими і начитанішими виявились учні 8-Б класу, за що і отримали солодкі призи.

    Закінчилися інтелектуальні випробування, і діти сказали, що вони подивились на образ ромів зовсім з іншої точки зору. Підлітки також зауважили, що ми з ромами різні, але ми – рівні, тим паче, що живемо в одній країні, на одній землі

    Тож потрібно бути толерантними!

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше