• Книга довжиною в життя

    Книга довжиною в життя Книга довжиною в життя Книга довжиною в життя Книга довжиною в життя

    25 квітня у центральній бібліотеці відбулася презентація книги полум’яного борця за незалежність України, голови Білоцерківської Станиці Братства ОУН-УПА Теодора ГригоровичаДячуна «Тернистий шлях до волі».

    Ведуча заходу Людмила Чупак розповіла учасникам презентації, що у книзі вміщені спогади Теодора Григоровича, його промови і статті про нього, багато світлин різних років. Людмила Федорівна підкреслила, що «Тернистий шлях до волі» − книга-сповідь пана Теодора про його життя і боротьбу за волю України, розповідь про побратимів, які разом з ним пройшли через підпілля, концтабори радянського тоталітарного режиму, про створення Білоцерківської Станиці Братства ОУН-УПА, просвітницьку роботу у місті Добра, участь у Революції Гідності, поїздки в зону ООС.

    На презентації був присутній герой книги − побратим пана Теодора Володимир Синякевич, який поділився спогадами про створення Станиці Братства ОУН-УПА у нашому місті, акцентував увагу на просвітницькій роботі його членів.

    КраєзнавецьАнатолій Бондар, оперуючи історичними фактами, розповів про національно-визвольний рух у Білій Церкві, в якому брав активну участь Теодор Дячун зі своїми товаришами.

    Костянтин Климчук,голова міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта», видавець і волонтер, розповів про роботу колективу видавництва «Час Змін. Інформ» над версткою і виданням книги.

    Депутат обласної ради, «свободівець» Сергій Яременко привітав Теодора Григоровича з виходом книги спогадів, побажавздоров’я, енергії та довголіття.

    Цікавою була і розповідь автора про пройдені ним сталінські таборові «університети», героїчну боротьбу УПА, поїздки на фронт, спілкування з вояками і молоддю Білої Церкви, мрію дожити до Перемоги України в українсько-російській війні.

    Слухаючи розповідь великого патріота, Почесного громадянина міста Теодора Григоровича Дячуна, присутні були вражені його національною свідомістю, любов’ю до людей та України, які він проніс через усе життя і описав у своїх спогадах «Тернистий шлях до волі».

    Єфросинія Король.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше