• В наших писанках Великдень дзвоном трепетним луна

    В наших писанках Великдень дзвоном трепетним луна В наших писанках Великдень дзвоном трепетним луна В наших писанках Великдень дзвоном трепетним луна В наших писанках Великдень дзвоном трепетним луна

    У теплі весняні дні віруючі святкують одне з найбільших християнських свят – Великдень. Свято це встановлене у пам’ять про воскресіння розп'ятого на хресті Ісуса Христа.

    Великому і світлому святу дуже раді діти, бо саме напередодні вони мають можливість розкрити свої знання і здібності, створюючи великодні композиції, писанки, крашанки, дряпанини тощо. І особливо приємно дітворі бачити свої витвори на виставках у бібліотеках міста. Щорічно таку виставку організовують і у бібліотеці-філії №6, залучаючи до участі не лише користувачів книгозбірні, а й усіх бажаючих дітей, які проживають на масиві «Першотравневий».

    У читальній залі книгозбірні відбулося відкриття першого етапу загальноміської виставки-конкурсу «О, Писанко! Ти – символ України!». З поетичним словом до присутніх звернулася місцева поетка Тетяна Строкач, прочитавши вірші із своєї збірки «Веселковий дивосвіт»: «Вербна неділя», «Чистий четвер», «Великдень». У виставці взяли участь вихованці ДНЗ №8 «Золотий півник», ДНЗ №27 «Червона шапочка», БЗШ №1, 12, 20, 21, 23, які створили 75 поробок та 16 малюнків. Із гордістю цю виставку можна назвати «Великоднем творчої душі», адже політ дитячої фантазії безмежний, тому й творять діти у різних стилях, поєднуючи паперові композиції з елементами вишивки, прикрасами з бісеру та інших оздоблювальних матеріалів.

    Цьогорічна виставка, якщо порівнювати з минулими роками, неймовірно яскрава, а кожна робота наповнена життєрадісністю та креативом. Зважаючи на те, що майстрами є діти від 2 до 10 років, відчувається і різний підхід до виконання робіт.

    Головним атрибутом кожної дитячої роботи є символи Великодня: паска, писанка, крапанка, дряпанка та мальованка. Писанки є найрізноманітніші: оздоблені бісером, нитками, фетром, виконані у техніці квілінгу та розписані петриківським розписом. Милують око і вироби із паперу, мереживні янголи та церковні дзвони, пасхальні кошики, макети великодніх зайчиків з широким використанням штучних та природних матеріалів. Окрасою виставки стали художні роботи, виконані в різноманітних художніх техніках: від звичайних малюнків та аплікацій, до застосування народних традицій прикладного мистецтва, зокрема, художнього розпису.

    Якщо поглянути на світ очима дітей, які підготували роботи для цієї виставки, то він видається бурхливим потоком цікавих творчих ідей, знахідок, фантазій та мрій. Кожне дитяче творіння легке, світле й справді унікальне своєю несхожістю, бо дитина завжди передає те, що бачить в житті. Можливо саме тому дитяча Великодня виставка випромінює щирість, любов і святковість.

    22 учасники стали переможцями. Серед них наймолодші – Назар Мельниченко (3 роки), Маша і Юра Здорик (3 роки) (ДНЗ №8), Богдан Кузьмін (4 роки) (ДНЗ №27). Привертають увагу оригінальні роботи Тамари Федоренко, Ольги Гандзюк, Максима Розгона, Павла Лучініна, Вероніки Бойко. Художньою майстерністю відзначилися малюнки Славії Бреус, Валерії Коменотрус, Дар'ї Діденко. Переможці отримали дипломи та подарунки від Білоцерківського осередку МО «Жіноча громада». Заохочувальні призи та солодощі від бібліотеки отримали 12 учасників. Кращі роботи будуть представлені на загальноміській виставці-конкурсі «О, Писанко! Ти – символ України!».

    Виставка діятиме до 7 травня. Запрошуємо усіх жителів мікрорайону насолодитись Великоднім дитячим декоративно-ужитковим мистецтвом.

    Надія Гаврилова.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше