• Гірчить Чорнобиль крізь віки… Гірчить Чорнобиль крізь віки…

    З нагоди 33-ої річниці Чорнобильської трагедії працівники центральної бібліотеки підготували низку заходів.
     
    Вечір-реквієм «Два кольори Чорнобиля» відбувся у клубі «Вікторія».
     
    Розпочався захід набатом тривожних дзвонів Чорнобиля… Ведучі Тетяна Кириленко та Любов Вилегжаніна нагадали присутнім про людей, які, ризикуючи власним здоров’ям та життям, виконували свій обов’язок: пожежників, які першими увійшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації, медиків, зв’язківців, військовослужбовців та персонал станції. 
     
    Для України, для всіх, хто причетний до трагедії Чорнобиля та її наслідків, час ніби розділився на дві частини: до 26 квітня 1986 року і після нього. Цим частинам часу в народі вже дано назву – два кольори часу, і тому недаремно пісня «Два кольори», яка прозвучала  на заході, стала символом червоного і чорного кольорів у долі України та її народу.
     
    На вечорі звучали вірші, присвячені подвигу чорнобильців, лунали пісні Наталії Май «Чорнобильська біда», Оксани Білозір «Молитва».
     
    Бібліотекар Тетяна Черненко познайомила учасників заходу з літературою, представленою на книжковій виставці «Не змовкають дзвони Чорнобиля» та порекомендувала прочитати художні твори Світлани Алексієвич, Ліни Костенко, Володимира Яворівського, Івана Драча, Євгена Гуцала про ті страшні події 1986 року.
     
    Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу голубу планету від страшного атомного лиха.
     
    Для членів клубу «Водограй» була проведена година пам’яті «Чорнобиль – загублений світ».
     
    Ліквідатор аварії на ЧАЕС, військовослужбовець запасу Анатолій Федорін розповів про ті трагічні події, евакуацію жителів, стан зруйнованої станції, підкресливши, що без відпочинку, не маючи відповідного спорядження, ризикуючи життям, військові виконували свою роботу, усвідомлюючи відповідальність за долі мільйонів.
    Ансамбль «Ровесник» подарував ліквідатору пісню «Отруєний дощ», а «водограєвці» прочитали декілька віршів українських поетів.
     
    На завершення всі разом переглянули відеофільм «Чорнобиль – 15 фактів».
     
    Проходять роки, та біль Чорнобильської катастрофи ніколи не зітреться з людської пам’яті, не згасне у віках. Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі.
     
    Тетяна Ярошенко.





    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше