• Зазирнімо в обличчя Землі Зазирнімо в обличчя Землі Зазирнімо в обличчя Землі

    22 квітня світ відзначає День Землі. Цього дня проводяться заходи, що спонукають і закликають людей берегти довкілля. А 26 квітня українці згадують трагічні події на Чорнобильській атомній станції, наслідки якої вже 33 роки відчуває українська земля.
     
    Екологічну сторінку для читачів – п’ятикласників БЗШ № 4 бібліотекар центральної бібліотеки для дітей Інна Кабула розпочала з перегляду відеоролика про значення Дня Землі для світової спільноти. Учасники заходу розмірковували про глобальні проблеми екології та про свій, нехай невеликий, особистий внесок у збереження довкілля й дійшли висновку, що деякі наслідки людської недбалості виправити неможливо.
     
    Саме такою невиправною проблемою став Чорнобиль: спустошені міста і села, мертві ліси, отруєні ріки – це проблема, яка не вирішиться ще багато років.
     
    Про свою рідну землю, про те, якою вона була до фатального вибуху, розповіла читачам мешканка Чорнобиля Марія Джура – бібліотекар ЦДБ, що вже більше 30 років тому переїхала до Білої Церкви. Грибні ліси, квітучі поля, чиста та повноводна річка Прип’ять – все це лишилось в минулому, людська безвідповідальність посиротила благодатний край. 
     
    Розглядали читачі також проблеми засмічення довкілля пластиком, поліетиленом, сортування сміття. І дійшли висновку, що корисний досвід розвинених країн, щодо ставлення до свого оточення є корисним і його треба запозичити.
     
    Завершився захід переглядом короткометражного фільму про майбутнє планети в тому разі, якщо людство не схаменеться і не почне ставитися до природи, як до найціннішого скарбу.

    Олена Корнієнко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше