• Мадонна української поезії

    Мадонна української поезії Мадонна української поезії Мадонна української поезії Мадонна української поезії

    Нещодавно одна з найвідоміших українських письменниць Ліна Костенко відсвяткувала свій 89-й рік народження. Щира ібезкомпромісна пані Ліна, не дивлячись на свій вік, захоплює і дивує своїми поезіями.

    Усе своє життя поетеса ніколи не йшла на компроміси із власною совістю, не боялася влади та відкрито говорила про неї всю правду. Зараз Ліна Василівна воліє мовчати, до нас промовляють її твори.

    Дев’ятий рік поспіль у центральній бібліотеці міської ЦБС проходять міські поетичні конкурси на краще виконання творів поетеси епохи Ліни Костенко.

    Цьогоріч у конкурсі взяли участь двадцять два читачі бібліотек міста.

    Старшокласники та студенти натхненно, лірично і романтично читали вірші геніальної українки.

    Володарем Гран-прі став вихованець ДНЗ БПТУ ім. П. Поповича Андрій Поліщук, який вразив присутніх своєрідним прочитанням поезії «Мати».

    Серед школярів перше місце виборола Каріна Братасюк, учениця БНВО «Перша Білоцерківська гімназія», блискуче зігравши літературно-музичну композицію на вірш «Подаруй мені, доле…».

    Друге місце розділили: Ліана Берулава (БЗШ №17) і Марія Малютіна (БЗШ №21).

    Третє місце журі присудило п’ятьом учасницям: Аліні Королевич і Анні Панько (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія»), Анастасії Павловській і Каріні Травковій (БСШ №1) та Діані Пилипенко (БСШ №9).

    Студенти посіли два призових місця: перше − Артем Скляр (ДНЗ БПТУ ім. П. Поповича), друге − Анна Шевчук (ТЕК БНАУ).

    Всі призери отримали Дипломи і подарунки від спонсорів: КЗ БМРБілоцерківська міська централізована бібліотечна система ім. Петра Красножона, міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка та Білоцерківського осередку міжнародної організації "Жіноча громада”.

     

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше