• Шлях, який веде до здоров’я

    Шлях, який веде до здоров’я Шлях, який веде до здоров’я Шлях, який веде до здоров’я Шлях, який веде до здоров’я Шлях, який веде до здоров’я

    Весна – період оновлення не лише в природі, а й людському організмі. Але якщо позитивні зміни радують нас, то сезонні загострення хвороб, авітаміноз викликають занепокоєння. Особливо тривожна ситуація із захворюваннями дітей. Дитяче харчування, загартування, праця і відпочинок, шкідливість куріння, алкоголю та наркотичних речовин, негативний вплив на дитячий організм довготривалого перебування за комп’ютером, планшетом, телефоном – ці актуальні проблеми стали темою розмови читачів бібліотек міської ЦБС з науковим співробітником інституту екології людини Зеноном Бандрівським, який завітав до Білої Церкви з новою книгою «Дітям про здоров’я: Для родинного читання». Книга видана у 2019 році двома мовами – українською та англійською і є гарним науково-популярним виданням для родинного читання.

    Автор презентував свою книгу читачам філії №6 – учням 3-А, 4-А класів БЗШ №23 та семикласникам БЗШ №21. Спілкуючись з паном Зеноном, діти дізналися, як піклуватися про своє здоров’я, щоб вирости здоровою, гармонійно розвиненою особистістю. Про шкідливість куріння, вживання алкоголю та наркотичних речовин йшла розмова із семикласниками.

    У книгозбірні №9 з паном Зеноном зустрілися не тільки вихованці Білоцерківського колегіуму – учні 7-х класів, а й члени клубу «Сузір’я», що працює при бібліотеці. Зенон Євгенович нагадав присутнім основні постулати людського довголіття, безмежні можливості організму відновлюватися при правильному дотриманні норм харчування, духовного очищення, лікувальної фізкультури, а також нагадав про негативний вплив на організм заздрощів, злоби, ненависті.

    «Є тільки один шлях, що веде до здоров’я – це дбайливе й мудре поводження з власним організмом та єдність з природою, з природним способом життя», – ці слова цілителя повинні стати дороговказом для кожної людини.

    Катерина Волинець, Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше