• Жар-птиця з одним крилом

    Жар-птиця з одним крилом Жар-птиця з одним крилом Жар-птиця з одним крилом Жар-птиця з одним крилом Жар-птиця з одним крилом

    17 квітня в читальному залі бібліотеки-філії №8 для читачів та поціновувачів мистецтва відкрилася персональна виставка картин дивовижної та унікальної людини, художниці Наталії Чернової «Жар-птиця з одним крилом».

    Пані Наталя – мисткиня, яку доля привела в мистецтво тернистою стежкою. Переживши страшну автокатастрофу, втративши руку, жінка знайшла в собі сили жити далі. Наталя створює на полотні чудові картини, які спонукають до роздумів та відкривають нам християнські істини. Але, прийшла художниця в мистецтво через тяжкі роки страждань, болю та розпачу.

    У 1991 році молода, красива, сповнена життєвих сил та планів на майбутнє, випускниця механіко-технологічного технікуму молочної промисловості отримала направлення на роботу у Нижній Новгород. Одна мить… жахлива автокатастрофа вчинена п’яним водієм і все життя, всі далекосяжні плани були зруйновані. І невідомо, чим би все закінчилося для Наталії, якби в цей час мимо не проїжджав губернатор Нижньогородської області – Борис Нємцов. Завдяки його чітким діям, за життя молодої дівчини боролися дві бригади лікарів.

    Наперекір усьому Наталя вижила, коли опритомніла, то зрозуміла, що у неї немає руки. Був страшний біль, відчай та німе запитання: «Як жити далі?».

    Під час реанімації дівчина пережила клінічну смерть. Але власна смерть дала їй натхнення, відкрила нові грані особистості, запалила жагу до творчості. А ще, подарувала віру в Господа. І ця віра не просто допомогла вижити, а й стати знаною художницею, здобути вищу освіту в цьому напрямку (Київський університет ім. Б.Грінченка, факультет образотворчого мистецтва), а згодом і навчати інших. Пані Наталія навчає дітей малюванню у Православній недільній школі при Спасо-Преображенському кафедральному соборі, передає дітям своє вміння і талант, допомагає багатьом своїм вихованцям знайти власний шлях у мистецтво, виховуючи їх, навчаючи щирості, доброті та милосердю.

    У своїх картинах художниця поєднує петриківський розпис із живописом, вона пише пейзажі та натюрморти. Однак, найбільше душа лежить до сакральної православної тематики. Образи лаконічно розкривають суть зображуваної події. А навколо картин яскравими барвами проступає квітковий орнамент. Кольорова гама картин яскрава, різнобарвна та насичена. Споглядаючи її творіння, отримуєш неймовірну насолоду від ласкавого тепла та ніжності, які дарують картини мисткині.

    На свято завітали найближчі друзі пані Наталі – матушка Галина з Храму Святителя Луки та Галина Невінчана, письменниця, художниця та журналістка. Вони дуже проникливо та тепло познайомили учасників заходу з творчими здобутками художниці.

    Приємним музичним привітанням для присутніх став виступ самодіяльного ансамблю «Гармонія».

    Понад десять років картини пані Наталії прикрашають виставки декоративно-ужиткового мистецтва, Різдвяні та Великодні вернісажі, православні виставки в різних містах України: Львів, Івано-Франківськ, Тисмениця, Трускавець, Київ, Біла Церква.

    Символічно, що виставка відкрилася напередодні одного з найбільших християнських свят – Великодня Христового і присвячена саме цьому Величному святу.

    Хмільова Світлана.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше