• Ми здоровими прагнемо бути!

    Ми здоровими прагнемо бути! Ми здоровими прагнемо бути! Ми здоровими прагнемо бути!

    Тема здоров’я підростаючого покоління все більше турбує людство. Малорухомий спосіб життя, надмірне користування гаджетами, зловживання їжею швидкого приготування та фаст-фудами – все це не найкраще впливає на молодий організм.

    В рамках Всеукраїнського тижня громадського здоров’я працівники бібліотеки-філії №2 провели заходи із популяризації здорового харчування дітей та підлітків.

    На книжковій інсталяції «Налаштуйся на здорове життя!» була представлена література з правильного харчування – поради медиків, психологів, книги з нетрадиційної медицини. Читачів зацікавив журнал «Барвінок», де в рубриці «До здоров’я – кроком руш!» піднімаються важливі питання дитячого харчування.

    Тиждень здоров’я розпочався у бібліотеці бліц-опитуванням «Фаст-фуди: «за» чи «проти?». Більшість дорослих, розуміючи шкідливість такої їжі, віддавали перевагу традиційному харчуванню. Але діти, особливо молодшого шкільного віку, з превеликим задоволенням відвідують МакДональдз та Бургер Бум. Тому, не зволікаючи, працівники книгозбірні розгорнули літературну крамничку «Здоровий Бублик» та відкрили скарбничку здоров’я «Силу волі маєш?» для читачів – учнів 2-Г, 3-А, 3-Б, 3-Г класів БЗШ №11.

    Мультиплікаційний персонаж Пончик всякими хитрощами пробував заманити дітлахів у «Бульбашкове море» із шкідливих напоїв, замінив розпорядок дня на «Розклад для солодощів», повернув «Дороговказ здоров’я» із правильного напрямку на хибний.

    Вивчаючи «Вітамінну абетку», учасники ближче познайомилися з королевою овочів Морквою та привітали її з святом – Всесвітнім днем моркви, який відзначається 4 квітня. Морквиця познайомила дітей з буденними та святковими стравами, де використовують цей корисний овоч.

    Беручи участь у конкурсі «Вітамінний тестик», кожна дитина асоціювала себе з фруктом та описувала свої смачні та корисні властивості. Даючи відповіді на запитання вікторини «У чому сила овочів та фруктів?», учні підтвердили, що фрукт розумників – банан, здоров’я – яблуко, гарного настрою – апельсин.

    За допомогою «Долоньки-підказки» із журналу «Яблунька», діти дізналися денну норму споживання їжі для кожного: дві долоньки – фруктова норма, чотири – норма овочів, кулачок – стільки необхідно круп та макаронів, верхня фаланга пальчика – масла…

    Наприкінці заходу, навіть Пончик зробив висновок:

    Щоб мати здоров’я, слід правильно їсти,

    Вживати поживне і тільки корисне.

    Не їсти надміру, не шкодити тілу

    І пам’ятати про вітаміни!

    Закінчився тиждень громадського здоров’я флешмобом «Ми здоровими прагнемо бути!».

     

    Леся Кравчук.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше