• Творче кредо Тетяни Строкач

    Творче кредо Тетяни Строкач Творче кредо Тетяни Строкач Творче кредо Тетяни Строкач Творче кредо Тетяни Строкач Творче кредо Тетяни Строкач

    Дитяча література Білоцерківщини поповнилась ще однією книгою місцевої поетки Тетяни Строкач, презентація якої відбулася в бібліотеці-філії №6.

    Ця радісна подія зібрала в читальній залі родичів, друзів, колег, партнерів, працівників бібліотек міської ЦБС ім. П.Красножона. Багато гарних слів на адресу авторки сказали: видавець Костянтин Климчук, завідувачка філією №6 Надія Гаврилова, керівник творчої студії «Азалія» Людмила Красніцька-Луцик, поетка із м.Сквира Юлія Хандожинська, завідувачка філією №8 Світлана Хмільова, мама вихованки пані Тетяни Наталія Паюнова, колеги-педагоги Наталія Васьковська та Світлана Криворот, місцеві поетки Наталія Кузьмічова та Ніна Ковальчук.

    Тетяна Строкач – переможниця конкурсу «Українські народні казки» та «Казковий світ В.Сухомлинського», який проводився редакцією газети «Розкажіть онуку». Вона є лауреатом міської премії «За заслуги в галузі освіти», лауреатом VІІІ Всеукраїнського фольклорно-етнографічного фестивалю «Золоті ключі» ім. В.Верховинця.

    Зміст книги розкрили юні користувачі бібліотеки Вероніка Загородня, Вероніка Тимчук, Крістіна Кривошея, Оля Гандзюк, Саша Федак, Саша Загородній та Уляна Строкач, прочитавши поезії авторки.

    Присутні мали можливість познайомитись з досягненнями пані Тетяни та її творчим доробком, представленим на тематичній виставці. Це збірки: «В дитячий світ прокралася війна», «Дитяча мрія», «Занадто рано ми стали дорослими», «Різдво приходить зі снігом», «Ковток життя»; педагогічна преса, журнал «Малятко», в яких друкувались вірші пані Тетяни та авторська збірка «Осіння музика душі».

    Присутніх зацікавила виставка «Ляльки-мотанки від Тетяни Строкач». Різноманітні лялечки – Українка, Колодій, Великодня, Птаха, Мама з дитятком, торохтійки, зайчики, ангели, листяні мотаночки – це своєрідне розкриття змісту віршів Тетяни Тезіславівни. Милує око лялечка вчителька-поетка, яка втілює образ мами авторки.

    Тетяна Тезіславівна зауважила, що книга «Веселковий дивосвіт» – результат багаторічної праці. В ній досвід роботи з казкою, представлений в КНЗ КОР «Київський інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів». «Маю переконання: все, що б ми не робили у житті, треба робити з любов’ю. Тоді будемо мати гарний результат. Та й з дітьми мають працювати люди творчі. Тому все, чим я займаюсь: і ляльки, і поетична творчість – зроблені з любов’ю до дітей і для дітей, з любов’ю до неньки – України!».

    На запитання: «Що спонукало писати?», пані Тетяна з гордістю відповіла: «Творчий підхід до роботи з дітьми, а також відсутність потрібного матеріалу. Хочеться, щоб наші діти росли справжніми українцями, щоб знали народні звичаї, прикмети, фольклор, а інформація для них була доступна і подана в легкій ігровій формі».

    Чудові українські пісні, у виконанні Юлії Хандонжинської, стали гарним подарунком як для винуватиці заходу, так і для всіх присутніх.

    Виявилося багато бажаючих придбати цю чудову, яскраву, радісну книгу із дарчим написом і побажаннями авторки, а автограф-сесія, на яку вишикувалась велика черга, стала завершальним акордом свята.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше