• Щоб дорога була зоною безпеки

    Щоб дорога була зоною безпеки Щоб дорога була зоною безпеки Щоб дорога була зоною безпеки Щоб дорога була зоною безпеки

    За статистикою, щогодини на дорогах світу гине дев’ятеро дітей. У тридцяти випадках зі ста їхня загибель пов’язана з їх власною неправильною поведінкою на дорозі, а не з помилкою водія. Чому так відбувається? Що треба робити для того, щоб дороги стали безпечнішими?

    Щоб відповісти на ці питання, працівники центральної бібліотеки для дітей провели превентивний захід – правовий навігатор «Щоб дорога була зоною безпеки»для третьокласників БЗШ №11.

    Бібліотекар Лариса Олійник запросила дітей в уявну подорож, під час якої учні дізналися правила всіх учасників дорожнього руху.

    У «Вікторині для дорожніх ерудитів» та кросворді «Світлофор» діти показали засвоєні знання безпечної поведінки на пішохідних переходах та свідомої, дисциплінованої поведінки на дорозі.

    Основна частина заходу проводилася у вигляді тренінгу – рухливих ігор «Увага!», «Регулювальник», «Про що розповідають знаки», участь у яких допомогла молодшим школярам засвоїти необхідні знання в цікавій формі.

    Зацікавила користувачів гра «Перехрестя». Учні поділилися на три команди «Пішоходи», «Водії», «Велосипедисти». Це треба було бачити. Лунає свисток ведучого; перехрестя оживає: йдуть пішоходи, рухається транспорт, їдуть велосипедисти. І ось з’являється перший порушник правил дорожнього руху, ведучий свистить, називає ім’я порушника, і той вибуває з гри. Дитячі ігри на дорожню тематику допомогли засвоїти юним громадянам правила дорожнього руху, щоб уникнути неприємних ситуацій на дорозі.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше