• Про театр – мовою бібліографії

    Про театр – мовою бібліографії Про театр – мовою бібліографії Про театр – мовою бібліографії Про театр – мовою бібліографії Про театр – мовою бібліографії

    Театр справедливо вважають високим та мудрим мистецтвом, яке надихає, прищеплює смак, плекає істинних шанувальників прекрасного. Тільки в театрі можна відчути і побачити загадкову суміш маскараду, реальності, вигадки, правди, експромту. Четверте квітня запам’яталося користувачам бібліотеки-філії №8 низкою різноманітних заходів, які проходили в рамках Дня бібліографії «Театр – свято, яке завжди з нами».

    Бібліотекарі підготували цікавий бібліографічний репертуар. Книжкова виставка-панорама «Театр? Театр… Театр!!!», основною фішкою якої стала можливість сфотографуватися поруч з книгами і театральним реквізитом, привідкрила таємниці закулісся. Тому багатьом хотілося не просто одягти маску, а на якусь мить відчути себе артистом, або й приміряти роль Привида опери.

    Годиною справжніх літературних сюрпризів став також бібліографічний огляд «Літературна подорож театральною афішею», в ході якого на присутніх спочатку чекало знайомство з афішею, як різновидом друкованої продукції, а потім мова йшла про твори художньої літератури, присвячені невмирущій магії Театру. Родзинкою цієї сторінки можна вважати перегляд тізерів до англо-канадського фільму «Бути Джулією» та латвійського фільму «Театр», знятих за мотивами одноіменної повісті Сомерсета Моема.

    У бібліографічно-книгознавчий блок дня органічно вписалася прем’єра бібліографічного покажчика «Київський Академічний обласний музично-драматичний театр імені Панаса Саксаганського – культурний осередок Білої Церкви», виданий працівниками відділу методичної і бібліографічної роботи. Присутні оцінили ретельно зібрані і дбайливо упорядковані матеріали по темі, які допомагають орієнтуватися у різнобарв’ї друкованого слова. Доповнив презентацію прес-огляд найновіших публікацій «Театр на сторінках преси».

    З бібліографічною продукцією, яка є в бібліотеці – покажчиками, інфотеками, що прямо чи дотично стосуються теми театру, познайомила виставка-перегляд «У світлі рампи».

    Крім того, користувачі книгозбірні взяли участь у цікавій вікторині «Сьогодні всі ми театрали», під час якої дозволялося користуватися енциклопедіями, словниками та довідниками.

    Для проведення заходу були використані традиційні і сучасні форми роботи: мультимедійна презентація та віртуальна виставка «5 книг про театр, які вас здивують», розміщена на блозі «Бібліопалітра».

    Тож, спростувавши деякі стереотипні уявлення про бібліографічну науку, як про шухлядки, де зберігаються картки, День бібліографії, видався не тільки насиченим, а й корисним, цікавим та пізнавальним.

     

    Наталя Семененко.

     
     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше