• Чарівний світ мистецтва

    Чарівний світ мистецтва Чарівний світ мистецтва Чарівний світ мистецтва Чарівний світ мистецтва

    Виставка «Чарівний світ мистецтва Людмили Красніцької-Луцик» відкрилась в читальній залі бібліотеки-філії №6. На відкриття завітали рідні, друзі, колеги по роботі, партнери, поціновувачі мистецтва.

    Мисткиня представила більше півсотні своїх робіт. Серед розмаїття петриківського розпису є фітодизайн, береста, малюнки на корі берези, живопис та роботи, виконані в техніці мастихін. В петриківському розписі пані Людмила віддає перевагу сюжетам з різноманітними квітами. Також любить створювати панно з чарівними птахами та сюжетні панно з краєвидами України.

    Людмила Красніцька-Луцик народилася в с. Фурси Білоцерківського району. Тривалий час працювала на посаді вихователя ДНЗ № 27. З 2000 року працює в ЦПО «Соняшник» керівником народної студії «Азалія». Малювати любила з дитинства. Пробувала себе в різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва, та перевагу віддала петриківському розпису.

    Людмила Мар’янівна – член спілки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Білоцерківщини, член громади поляків, в 2014 році стала лауреатом літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького, але в першу чергу – майстриня, яка плідно працює в різних напрямах, жанрах, техніках і матеріалах сучасного мистецтва, серед яких, значне місце займає петриківський розпис.

    У її багатій подіями творчій біографії персональні виставки нечисленні, проте вони завжди яскраві та пам’ятні. Нинішня персональна виставка у рідному місті є четвертою. До речі, перша персональна виставка з петриківського розпису «Квітуча Україна» відбулася в центральній дитячій бібліотеці. Своїм творчим доробком ділилася майстриня і в польських містах Скокі, Познань, Тарнов, Вангровець, Чинжковіце, Клецко.

    За плідну і наполегливу працю Людмила Мар’янівна неодноразово отримувала винагороди. Так, в 2009 році стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Різдвяний Київ» та посіла І місце у міжнародному конкурсі «Арт-весна», в 2013 – І місце в міжнародному телеконкурсі « Ядранстар» (Хорватія), в 2017р. – нагороджена відзнакою «За відданість справі», а 2019 році – отримала І місце в міжнародному конкурсі «Зимові фантазії», має відзнаки за участь у польському проекті «Живе коріння».

    Бібліотека-філія №6 співпрацює з майстринею більше 15 років. За цей період започаткували виставки, які згодом стали міськими. Виставка «До землі вам, матусі, уклін» буде проводитися вдруге в стінах бібліотеки-філії №6. Ми гордимося вихованцями студії «Азалія», по сумісництву, активними користувачами філіалу.

    Виставка буде діяти до 17 квітня. Бажаючі мають можливість поринути в світ прекрасного, насолоджуючись творчістю пані Людмили.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше