• У світі казок та поетичного слова

    У світі казок та поетичного слова У світі казок та поетичного слова У світі казок та поетичного слова

    Кожної весни, 2 квітня, коли пробуджується природа, відзначаються іменини дитячої книги. Саме у цей день 1805 року у Данії народився славетний дитячий казкар Ганс Хрістіан Андерсен – чарівник, що вчив бачити навколо себе прекрасне, приймати і віддавати добро, радіти життю, вірити у перемогу сонця над мороком.

    Працівники бібліотеки-філії №6 здійснили бібліодесант у 3-Б клас (класовод Валентина Тимченко) та 4-В клас (класовод Джаміля Миргородська) БЗШ №21, запросивши дітвору на галявину казок «Як в казках живуть герої, нині буде всім відомо».

    Разом із завідувачкою книгозбірні Надією Гавриловою маленькі читачі мали змогу поринути в дивовижний світ – світ казкової мудрості. Діти мандрували з Дюймовочкою на листі латаття, пройшли нелегкий шлях з Гердою, спостерігали за долею Кая, намагаючись йому допомогти, жаліли Гидке каченя та пишалися прекрасним Лебедем, раділи за перемогу Стійкого олов’яного солдатика.

    Літературна вікторина по творчості Г.Х. Андерсена викликала жвавий інтерес і показала обізнаність учнів з творами казкаря. Вони вгадували героїв за описом, називали казки, в яких є запропоновані птахи та звірі, вписували пропущені слова із назв казок, спробували себе в ролі «детектива», під час гри «З якої казки предмет». Найкращими знавцями казок Г.Х. Андерсена стали учні 4-В класу Дар’я Ткаченко та Ярослав Луценко, за що й отримали подарунок від бібліотекарів – книгу «Казки Андерсена» із серії «У світі казок». Бібліотечна поличка учнів 3-Б класу поповнилася книгою «Казки Братів Грімм».

    В Міжнародний день дитячої книги до дітей завітала місцева поетка Тетяна Строкач зі своєю збіркою «Веселковий дивосвіт», яка нещодавно вийшла у видавництві «Час Змін Інформ». Книга містить в собі поезії, пісні, загадки, розвивальні ігри та вправи, складається із шести розділів. Спілкування учнів з поеткою було надзвичайно пізнавальним і захоплюючим. Цікаво і невимушено гостя розповіла про свої перші літературні спроби, історію написання віршів, про те, що надихає її на творчість. Тетяна Тезіславівна не лише прочитала дітям вірші, які не залишили їх байдужими, а й погралася з ними в ігри. Дітворі сподобалась зустріч з поеткою, бажаючі мали змогу придбати книги з авторським підписом. Я сподіваюсь, що зустріч з Тетяною Строкач залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання читати і пізнавати.

    До Міжнародного дня дитячої книги, для користувачів-дітей в бібліотеці оформлена книжкова виставка «Казкарі, відомі всьому світу», на якій представлені книги Г.Х. Андерсена, Ш. Перо, Братів Грімм.

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше