• Хто сміється, тому все вдається

    Хто сміється, тому все вдається

    1 квітня відзначається День сміху. Ми всі вже звикли до того, що в цей день обов’язково потрібно пожартувати над друзями і рідними. Зрозуміло, що жарт повинен бути доречним та без негативних наслідків.

    Свято прийшло до нас ще з античних часів. Перша письмова згадка про 1 квітня, конкретний день усіх дурнів, знайдена в англійській літературі ХVІІ століття.

    В Україну це свято прийшло з Німеччини у ХVІІІ сторіччі. Його ще називали брехливим днем.

    В цей день у привітній залі центральної бібліотеки зібралися членкині клубу «Вікторія» щоб відпочити, пожартувати, щиро посміятися, почути і відчути рідне слово.

    Завідуюча сектором Олена Стельмах ознайомила присутніх з історією виникнення свята, розповіла як його відзначають в різних країнах, підготувала вікторину цікавих запитань, яка не залишила байдужим нікого в залі.

    Гуморески Павла Глазового, Степана Олійника, Віктора Євтушенка, Володимира Дідківського, Леоніда Гажали у виконанні бібліотекарів змусили реготати всіх.

    А під час перегляду відеороликів гучний сміх заповнив всю вітальню.

    Про позитивний вплив сміху на життя і здоров’я людини учасниці заходу мали змогу дізнатися з книг, представлених на книжковій виставці «Сміх, окрилений любов’ю».

    Тож, смійтеся, будьте щасливими, гордими і незалежними.

     

    Олена Ященко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше