• День театру в бібліотеці День театру в бібліотеці День театру в бібліотеці День театру в бібліотеці

    Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів. Театральне мистецтво – багатогранне і різноманітне, допомагає взаєморозумінню, збагаченню внутрішнього світу кожної людини.
     
    Працівники філії №6 не залишили без уваги святкування Міжнародного дня театру. 
     
    З нагоди відзначення Дня театру бібліотекарі підготували показ театралізованого дійства «Вовк і семеро козенят» разом з вихованцями групи «Пізнайко» ДНЗ №8 (вихователь Вікторія Царенко). Ролі головних героїв – кози, вовка та коваля, майстерно зіграли Настя Дідик, Максим Полянський та Марк Гулій. Цікавими і неповторними були виконавці козенят: Всеволод Тимченко, Саша Горобець Олег Лисенко, Софія Кардаш, Діана Мороз, Платон Чередник,Аліна Коваль. Після вистави діти залюбки знайомилися з різними виданнями казки, порівнювали ілюстрації та активно брали участь у вікторині «Казкова плутанина».
     
    Майстер-клас «Школа акторської майстерності» провів Саша Федак, учень 3-А класу БЗШ №23, який займається в студії «Оксамитовий театр» (керівник – акторка театру П.Саксаганського Наталія Саранцева).
     
    Учасники заходу не лише ознайомилися з азами акторської майстерності, а й самі спробували себе в ролі акторів.
    Завідуюча філією Надія Гаврилова запропонувала увазі читачів театральний калейдоскоп «Театр від А до Я або театральний етикет для дітей».
     
    Під час гри «Дозволяється-забороняється» присутні знайомилися з правилами театрального етикету, а ситуативні ігри закріпили їх знання. Найактивніші учасники: Леся Михайленко, Денис Клюєв, Дмитро Потіха та Андрій Коваленко отримали призи. Саша Федак, Вероніка Тимкович та Леся Михайленко були відзначені за акторську майстерність.
     
    В рамках відзначення Дня театру були презентовані книги Володимира Рєпіна «Театр як життя» та «Шлях до сцени». 
    Протягом дня користувачі бібліотеки мали можливість ознайомитись з книгами, представленими на виставці-антології «Усе життя – театр».
     
    Бібліотекарі Світлана Шута та Людмила Романюк підготували бібліографічні огляди статей про акторів та діяльність Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського, за матеріалами видань В.Федотова «Театр», А.Кульчицького «Театральне і літературно-мистецьке життя міста», В.Рєпіна «Театр як життя», Є.Чернецького «Наш театр – наша гордість».
     
    Огляд публікацій про життя театру, надрукованих у періодичних виданнях та зібраних у теці «Історія Білої Церкви», а також презентацію бібліографічного покажчика «Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені Панаса Саксаганського – культурний осередок Білої Церкви», присвячений творчій діяльності театру, провела завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова.
    Надія Гаврилова.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше