• В полоні Мельпомени В полоні Мельпомени В полоні Мельпомени

    День бібліографії «Театр – свято, яке завжди з нами» розпочався в бібліотеці-філії №2 незвично. Кожен, хто вранці завітав до книгозбірні, долучився до оформлення книжково-ілюстративної виставки «В полоні Мельпомени». Для цього, користуючись ДБА книгозбірні, читачі шукали крилаті вислови та цитати відомих митців про театр.
     
    Користувачам підліткового віку була запропонована бібліографічна консультація «Видатні драматурги. Пошук в ДБА». Звертаючись до каталогів, діти підбирали книги та шукали їх у відповідних відділах. Бібліотекарі провели бібліографічний огляд «Драматургія, непідвладна часу».
     
    Протягом дня для юнацтва працівники книгозбірні надавали індивідуальні консультації «Як знайти потрібний ресурс в Інтернеті?». Інформацію для рефератів, повідомлення про театри України і світу шукали на сайтах та блогах. Для шанувальників театрального мистецтва бібліотекарі провели огляд бібліографічних покажчиків із серії «Гордість і слава Білоцерківського краю». Присутні дізналися, хто із улюблених акторів, став лауреатом Білоцерківської міської літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького та Білоцерківської міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М. Вінграновського.
     
    У цей день відбулася презентація бібліографічного покажчика «Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені Панаса Саксаганського – культурний осередок Білої Церкви», підготовлений працівниками відділу методичної та бібліографічної роботи у 2018 році. Доповненням стали статті з дайджесту «Сучасне літературно-мистецьке життя Білої Церкви» та інфотека «Біла Церква – театральна!».
     
    Цікаво, що бібліотекарі застосовували й ігрові форми роботи. Під час бібліографічного лото «Знайди, підбери, продовж», учасники підбирали автора до назви або цитати з твору. Відповіді на запитання вікторини «Театральні терміни» шукали в енциклопедіях, а значення слів – у словниках.
     
    День бібліографії пройшов насичено, інформативно й цікаво. Бо тема театру – вічна тема, а ми, вдячні глядачі, аплодуємо слугам Мельпомени тільки стоячи.
    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше