• Бібліотека – дім твоїх друзів Бібліотека – дім твоїх друзів

    Романи для підлітків захопили книжковий світ. У великих видавництвах все більше звертають увагу на жанри художньої літератури, орієнтовані на молодіжну та підліткову аудиторії. Вже не діти, але ще не дорослі, молоді люди хочуть читати про свої захоплення, перше кохання та проблеми у стосунках з батьками і однолітками.
     
    В бібліотеці-філії №9 продовжується Тиждень дитячого читання. Сьогодні для книголюбів 8-Б класу СПМШ№16 відбувся бібліофреш «Бібліотека – дім твоїх друзів». Бібліотекар Жанна Харченко провела бібліографічний огляд новинок сучасної української та зарубіжної літератури для підлітків. У книгозбірні популярністю користуються книги Сергія Гридіна, Олеся Ільченко, Ніки Ініної, Андрія Кокотюхи, Вігдіса Йорта, Крістіни Нестлінгер та інших авторів. На твори Сергія Гридіна «Не такий» та Ніки Ініної «Хрангели» підліткам були продемонстровані захоплюючі буктрейлери.
     
    Восьмикласники з цікавістю ознайомилися з книгою Шона Кові «Сім звичок високоефективних підлітків», яка присвячена психології і вихованню, біографічними нарисами Марії Сердюк із серії «Видатні особистості», героями яких стали Стів Джобс, Коко Шанель, Альберт Ейнштейн, Нікола Тесла, Маргарет Тетчер. Ці книги допомагають підліткам зрозуміти складний для них світ, надають приклади, як досягти поставлених цілей, знайти своє місце в житті. Адже читання – це найкращий процес для розвитку та основа для великих досягнень у житті!
     
    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше