• На крилах  весну принесли На крилах  весну принесли На крилах  весну принесли На крилах  весну принесли На крилах  весну принесли

    Приліт птахів з давніх-давен вражав людей своєю загадковістю та містичністю. Звичайні наші пернаті мешканці раптово зникали восени й так само несподівано з’являлися навесні. Услід за ними приходило тепло, відроджувалася після тривалого зимового сну природа.
     
    Весна цьогоріч не забарилася. Птахів, провісників весни, з кожним днем стає все більше. Вже давно в садах, парках, лісах весело хазяйнують шпаки, діловито постукують дзьобами дятли, старанно оглядають свої старі гнізда граки, щебечуть, радіючи весні, синички й горобчики…
     
    Стало доброю традицією в бібліотеці-філії №1 для дітей організовувати свято зустрічі птахів. Адже птахи – це частинка природи, вірні наші помічники. Саме тому, читачі бібліотеки (гуртківці еколого-натуралістичного центру, учні БСШ №1 та їх керівник Ніна Забуга) долучилися до акції «Зроби у сад шпаківню». До цього свята вони готувалися заздалегідь – виготовляли шпаківні та годівнички. А з яким захопленням дітлахи їх розвішували у парку «Олександрія»! І ось вже перша шпаківня на дереві. Діти радіють, уявляючи майбутніх мешканців пташиної оселі, які прикрасять парк і будуть тішити відвідувачів «Олександрії» своїм чарівним співом. Напевно немає такої людини, котра б не захоплювалася приємними мелодійними пташиними голосами: скрекотанням сороки, цвіріньканням горобців, тьохканням соловейка. А як завзято шпак висвистує на всі лади свою пісеньку, що сповіщає нам про прихід весни!
     
    Погода намагалася залякати похмурим небом, та небесна блакить опустилася на галявину барвистим цвітом пролісків. Ніжність перших весняних квітів додали настрою. Дві години спілкування з природою промайнули як мить! Діти отримали неймовірні враження й пообіцяли, що час від часу навідуватимуться до парку, щоб прослідкувати, як живеться пташиним родинам у нових будиночках.
     
    Щиро дякуємо адміністрації дендропарку «Олександрія» за гостинність та надану можливість провести свято зустрічі птахів! Й принагідно запрошуємо білоцерківців помилуватися красою весняної «Олександрії»! 

    Майя Тарасенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше