• Книги запрошують на гостину Книги запрошують на гостину Книги запрошують на гостину Книги запрошують на гостину Книги запрошують на гостину

    У теплі березневі дні разом з канікулами до юних шанувальників книги приходить свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Ці дні в бібліотеках особливі, адже хочеться так багато зробити для маленьких книголюбів: познайомити з новими надходженнями, погратися… Цього року колектив філіалу №10 вирішив відкрити книжковий тиждень разом із найменшими читайликами бібліотеки, учнями 1-В класу БЗШ №5. 
     
    Дитяча книга «Настусині клопоти» Андрія Гудими дуже подобається читачам-дітям, тому саме Андрія Дмитровича бібліотекарі запросили на зустріч «Як ми маленькими були…». Андрій Дмитрович пригадав своє довоєнне дитинство, і хоча це були дуже тяжкі роки, дитячі спогади теплі і радісні – як матуся врятувала малесеньке зайченя, а Андрійко його підгодовував і грався, про дитячі забави з друзями… А книга «Настусині клопоти» присвячена улюбленій онуці. Коли писалися вірші для цієї збірки, Настуня була така за віком, як сьогоднішні першокласники. Мабуть, саме тому вірші такі близькі дітям і вони навіть підготували цілу поетичну композицію для гостя. А ще малюнки до віршів. А потім показали книгу-саморобку «Ким я хочу стати» і поділилися своїми першими поетичними спробами.
     
    Задоволення отримали всі: діти, які вперше зустрілися з письменником і Андрій Дмитрович, який мав можливість ще раз пригадати свої дитячі роки.
     
    Тиждень дитячого читання відкрито! Для дітей оформлені книжкові виставки новинок літератури, а ще їх чекають вікторини, забавлянки, конкурси, ігри та ще багато заходів, присвячених її Величності КНИЗІ. Щасливої дороги у світ книги!

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше