• В гостях у лісовичка

    В гостях у лісовичка В гостях у лісовичка В гостях у лісовичка В гостях у лісовичка

    Ліс можна вважати справжнім дивом природи. Він радо запрошує на відпочинок, пригощає смачними дарами, лікує, милує око різноцвіттям, а в гарну днину в лісовому різноголоссі кожен може почути неповторну музику природи. Але, на жаль, не всі розуміють, що і ліс потребує захисту та відповідного ставлення. Працівники бібліотеки-філії №2 значну роботу приділяють екологічному вихованню користувачів, починаючи з наймолодшого віку.

    До Міжнародного дня лісів, який відмічають 21березня, для вихованців ДЗО №36 «Берізка» бібліотекарі провели гру-вікторину «В гостях у лісовичка». З’ясувавши, що не всі діти були у лісі, запропонували заочну подорож у царство дерев та квітів.

    Під час інтерактивної гри «Відкритий мікрофон» малеча розповіла, що дає людям ліс. Взявши участь у міні-квесті «Розвідники лісу», читачі, відгадуючи загадки-підказки, шукали лісових звіряток, які заховалися на дитячому абонементі. Естафета «Горішок для білочки» сприяла прояву командного духу, спритності та бажання допомогти. А наприкінці, поділившись на три команди, читайлики залюбки створили яскраві колажі «Лісова галявинка». Кожний колаж вийшов особливим, бо малюночки підбиралися з любов’ю.

    Тему екології працівники книгозбірні продовжили на творчому занятті «Паперові птахи власноруч». Ми всі так за зиму засумували за яскравими птахами та їхнім співом, що найменші учасники творчої групи «Умілий павучок» залюбки виготовили гарненьких пернатих друзів. Заняття супроводжувалося цікавими вікторинами,смішними головоломками та веселими дитячими пісеньками.

    Лісовичок, завітавши у ці дні до книгозбірні №2, залишився задоволений. Адже всі присутні забажали, «щоб ліс був завжди зеленим, співучим, здоровим, красивим, казковим і просто чудовим!».

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше