• Рецепти щастя від бібліотекарів

    Рецепти щастя від бібліотекарів Рецепти щастя від бібліотекарів Рецепти щастя від бібліотекарів

    Кожна людина народжується для щасливого життя. «Я народжений, і це все, що необхідно, щоб бути щасливим», − говорив Альберт Енштейн. Але чи кожен знаходить це таке нетривке, оманливе, загадкове щастя?

    У 2012 році Генеральна Асамблея ООН своїм рішенням запровадила Міжнародний День Щастя, яке припадає на 20 березня − день весняного сонцестояння, коли день дорівнює ночі і сонце світить однакову кількість часу практично на всій території земної кулі. Таким чином, цей день символізує рівне право на щастя кожного мешканця Землі.

    20 березня члени клубу «Водограй» зібрались у центральній бібліотеці щоб відзначити це оригінальне і, водночас, незвичне свято.

    Бібліотекарі Маргарита Зубкова і Любов Вилегжаніна підготували літературно-філософську сторінку «Щастя – це стан душі», в якій спробували з’ясувати, що означає бути щасливим, як пов’язані між собою щастя і добро, чи можливо сприяти щастю інших, розповіли щасливі життєві історії видатних філософів, вчених, письменників. Розповідь супроводжувалася цікавим відеорядом.

    «Водограєвці», а це переважно пані поважного віку, розмірковували про щастя, від чого воно залежить, з приємністю згадували свої найрадісніші хвилини життя, читали улюблені вірші, присвячені цьому прекрасному стану душі, дарували один одному яскраві промінчики позитиву та ділилися своїми нехитрими рецептами щастя: «Якщо будуть щасливі, здорові, успішні наші діти та онуки, коли нарешті настане мир в Україні і нас здоров’ячко не підведе, то кращого щастя і чекати годі», − підсумувала голова клубу Лариса Ястребова.

    Бібліотекарі організували книжкову виставку новинок сучасних українських і зарубіжних письменників «Де шукати щастя?» та провели експрес-огляд цієї літератури.

    Сподіваємось, що книги припадуть до душі найвибагливішим літературним гурманам і змусять замислитись над світоглядними проблемами життя на цій землі у пошуках щастя.

    А на завершення заходу присутніх чекав приємний сюрприз. Ведучі власноруч виготовили і подарували кожному учаснику яскраві, креативні «листівки-щасливки» з жартівливими пророцтвами, віршами, компліментами та побажаннями щастя, успіхів і здоров’я на довгі літа.

     

    Любов Вилегжаніна, Маргарита Зубкова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше