• Поезія − це завжди неповторність…

    Поезія − це завжди неповторність… Поезія − це завжди неповторність… Поезія − це завжди неповторність…

    21 березня, колирозквітає весна, світова спільнота відзначає Всесвітній день поезії, заснований ЮНЕСКО у листопаді 1999 року.

    В Україні день поезії відзначається з 2004 року, щорічно він святкується і в центральній бібліотеці. У клубі «Вікторія» відбулася літературно- пісенна година «Поезія − це музика Вселенської любові».

    Завідуюча відділом обслуговування Людмила Чупак розповіла про історію виникнення свята, найперші вірші, які були написані понад 4 тисячі років тому, зауваживши, що віршована форма аж до епохи Відродження шанувалася в Європі, як одна з основних умов краси і була практично єдиним інструментом перетворення слова на мистецтво. Пані Людмила акцентувала увагу присутніх на тому, що українська земля виростила і наділила талантом багатьох всесвітньовідомих поетів, імена яких знають у багатьох країнах: Іван Котляревський, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Максим Рильський, Борис Олійник, Василь Стус, Василь Симоненко, Микола Вінграновський, Вадим Крищенко, Микола Сом, Ганна Чубач і багато, багато інших.

    Ведуча зупинилася на творчості геніальної поетеси-шістидесятниці Ліни Костенко і прочитала декілька її поезій.

    Народний вокальний ансамбль «Калина» виконав низку народних пісень та пісень на вірші українських поетів: Вадима Крищенка, Віктора Герасименка, Миколи Янченка, Олександра Вратарьова, Ольги Пенюк, Василя Васкана.

    Вірші Ліни Костенко про Україну, цінність часу, силу слова, нетлінну красу, високі мрії, філософію життя, красу природи, суть творчості, матір, кохання глибоко вразили присутніх своєю актуальністю, пронизливістю, ніжністю і глибиною почуттів.

     

    Єфросинія Король.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше