• Медіа – добро чи зло?

    Медіа – добро чи зло? Медіа – добро чи зло?

    Медіа – добро чи зло? У вік інформаційних технологій це питання все гостріше постає перед людством. Потік різнобічної інформації наскільки великий, що у ньому важно зорієнтуватися навіть дорослим, а дітям – це майже не під силу. Бібліотекар Світлана Могорит розповіла учням 7-Б класу СПМШ №16 про те, що дослідження доводять: діти шкільного віку, які переглядають по телебаченню чи в Інтернеті сцени насилля і жорстокості – стають агресивніші. Все це сприяє розповсюдженню булінгу.

    Світлана Василівна ознайомила дітей з таким поняттям як Інтернет-залежність та її наслідками для підлітків. Учні дізналися, які загрози для них приховує всесвітня мережа та які є основні правила безпечної роботи в Інтернеті. Бібліотекар підкреслила, що в Інтернеті розміщується величезна кількість неправдивих, фейкових новин, мета яких посіяти сумніви, спонукаючи до певної дії.

    Пані Світлана наголосила, що до будь-яких новин потрібно ставитися скептично та дала декілька порад, як виявити фейкову інформацію в Інтернеті.

    Цікавим для дітей виявився тест на Інтернет-залежність. Світлана Василівна порадила як позбавитися Інтернет-залежності: більше часу займатися улюбленими справами, більше спілкуватися з батьками та друзями, відвідувати різноманітні гуртки та секції, а найкраще – читати книги.

     

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше