• Ходи, сонку, в колисоньку

    Ходи, сонку, в колисоньку Ходи, сонку, в колисоньку

    Сон має велике значення в нашому житті. Він допомагає нам відновлювати сили, які ми витратили за день. Крім того, сон викликає завжди позитивні емоції, адже це спогади про мамині теплі обійми, коли вона вкладала нас спати в дитинстві під чарівні слова колискової.

    15 березня в бібліотеці-філії № 10 була проведена пізнавальна година «Ходи, сонку, в колисоньку», для учнів 1-В (класовод Грозна Н.Д) та 2-В (класовод Карпенко В.А) БЗШ № 5 до Міжнародного дня сну, який саме сьогодні відзначається у світі. Дітей познайомили з цікавими фактами про цей дивовижний стан людського організму. Учні пригадали колискові, які їм співали їхні любі матусі.

    Колискова – це дуже дивовижна пісня, бо крім того, що її слова мали присипати дитину, вони мали бути оберегом для малюка. Про ці та інші особливості цих пісень дітям розповіли бібліотекарі. Школярі мали змогу почути декілька колискових пісень, які слухали ще їхні мами та бабусі. Зокрема «Вечірню колисанку » на слова Миколи Сома, «Ходить сон коло вікон», « А ти коте сірий» тощо.

    У філії була оформлена книжкова виставка «Сон до тебе лине…», де читачі змогли ознайомитися з літературою даної тематики.

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше