• Бібліотечне шоу «Біла ворона» або «Булінгу – Ні!»

    Бібліотечне шоу «Біла ворона» або «Булінгу – Ні!» Бібліотечне шоу «Біла ворона» або «Булінгу – Ні!» Бібліотечне шоу «Біла ворона» або «Булінгу – Ні!»

    Художня література – це завжди подорож. Деякі книжки відкривають нам нові горизонти реального світу, розповідаючи як і чим живуть там, де ми ніколи не були, деякі дарують можливість зазирнути у фантастичні вигадані світи, а деякі – запрошують у загадкові внутрішні світи. І хоча нам здається, що мандруючи просторами останніх, ми пізнаємо лише інших, не рідко цінність такого досвіду криється у протилежному – у можливості досліджувати самих себе. Адже пізнавати своє Я, усвідомлювати свої сильні і слабкі сторони та змінюватися значно легше, коли є дзеркало.

    Дзеркальне відображення своїх вчинків намагались знайти учасники бібліотечного шоу «Біла ворона» або «Булінгу – Ні!», учні 5-А класу (класний керівник Наталія Фокша), 5-В класу (кл. керівник Інна Жук) та 6-Б класу (кл. керівник Юлія Цуркуну) БЗШ №21, яке провели працівники філії №6 спільно із шкільними бібліотекарями.

    Помічниками в проведенні заходу слугували книги Марини Павленко «Миколчині історії», Оксани Сайко «Новенька та інші історії», Євгенії Кононенко «Неля, яка ходить по стелі» та Вадима Бойка «Клаповушко і Ко». Одна з центральних проблем представлених книг – відображення двох світів (заможних та бідних), а також цькування в середовищі ровесників.

    Герої (Неля, Миколка, Тереза, Артур) хоч і є всього-на-всього літературними персонажами, переконують у тому, що уважно вивчати побачене у таких дзеркалах дуже корисно навіть тоді, коли понад усе у світі хочеться відвести очі та втекти, інші (Клаповушка, Руслан), не перестають хизуватися своїм розкішним життям «мажора», принижуючи своїх ровесників задля розваги.

    Учасники заходу намагались відшукати відповіді на запитання, як розгледіти серед однокласників друзів і не нажити ворогів та заздрісників, залишаючись при цьому собою, не зважаючи ні на які обставини. Діти були відвертими і щирими, під час проведення ситуативних ігор.

    Найактивнішими учасниками шоу стали Настя Вишківська та Анжеліка Ель Заєд (6-Б кл.), Тимур Ковтун, Артур Лісовенко та Ліза Задворна (5-А кл.), Владислав Пащенко та Віолета Струк (5-В кл.).

    Після закінчення заходу, підлітки ще довго гортали сторінки книг та виявили бажання записатися до бібліотеки.

    Надія Гаврилова.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше