• Шевченко живе в кожному з нас

    Шевченко живе в кожному з нас Шевченко живе в кожному з нас Шевченко живе в кожному з нас Шевченко живе в кожному з нас Шевченко живе в кожному з нас

    Сьогодні, як ніколи, творчість видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника Тараса Григоровича Шевченка актуальна. Вона непідвладна часу і невіддільна від дум нашого народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, в Україні шануватиметься мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. Гуманізм Шевченка, його ставлення до людини, його любов до України вражають і донині. Тому ми так часто звертаємося до свого Кобзаря, до його безсмертних творів. Їх читають діти, молодь і люди зрілого віку.

    Днями у клубах «Вікторія» і «Водограй» центральної бібліотеки відбулися шевченківські читання «Сторінками поезій Тараса Шевченка».

    Бібліотекарі Тетяна Кириленко і Маргарита Зубкова розповілиучасницям «Вікторії» про життєвийі творчий шлях Тараса Григоровича, його відвідини Білої Церкви, роботу над повістю «Прогулянка з задоволенням і не без моралі», в якій письменник описав свої враження від нашого міста.

    Нінель Авраменко розповіла про жінок, які надихали, полонилийого душу і стали героїнями шевченківських творів.

    Членкині клубу «Водограй» Галина Надводнюк і Людмила Кубрак підготували поетичну композицію, в яку вплели вірші поета і його життєві історії.

    Людмила Чупак познайомила присутніх із цікавими і маловідомими фактами з життя письменника, які свідчать про багатогранний талант Шевченка, його веселу вдачу, вірність друзям і безмежну любов до України.

    «Водограєвці» Тамара Баталова, Валентина Майборода, Ольга Томашевська, Віра Кузьменко і Микола Боровик читали полум’яні шевченківські рядки, а Ганна Добровольська присвятила Кобзарю власний вірш.

    На завершення всі гуртом співали пісень на вірші Шевченка.

    Єфросинія Король.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше