• День Франції у бібліотеці

    День Франції у бібліотеці День Франції у бібліотеці День Франції у бібліотеці День Франції у бібліотеці День Франції у бібліотеці

    Франція… Країна, яку називають країною-святом. Багатство її історії і культури заворожує.

    Саме для того, щоб ознайомити білоцерківців із культурною спадщиною найромантичнішої країни світу, нещодавно у бібліотеці-філії №4 відбувся День інформації «Французький шарм поезії і прози». Другокласники БНВК ЗОШ №13 разом із бібліотекарями здійснили книгоподорож «Чарівна країна», присвячену Франції. Дітлахи поринули в чарівний світ французьких народних казок та казок Шарля Перро. Дізнатися багато цікавих фактів про Францію дітям допомогли конкурс «Якщо читав, то відгадаєш» та гра «Літературне лото». Так як малеча дуже любить мультики та казки, для них був організований перегляд мультфільму «Кіт у чоботях».

    Восьмикласники БНВК ЗОШ №13 разом з вчителем Андрієм Лотишем та шкільним бібліотекарем Іриною Співак взяли участь у літературній мандрівці «Подорожуємо літературною Францією», під час якої прослухати цікаву інформацію про Францію, її традиції та дізналися про людей, які найбільше прославили свою країну. Протягом заходу діти декламували вірші французьких поетів мовою оригіналу, взяли участь у вікторині «Літературна Франція», переглянули відеоролик про цікаві сторінки з життя відомого французького письменника Антуана де Сент-Екзюпері, згадали цитати з казкової повісті «Маленький принц». Наприкінці літературної мандрівки юні читачі прикрасили «Дерево побажань» листочками, на яких написали свої побажання бібліотекарям французькою мовою.

    Для членів клубу «Зарічани» Академії пенсіонерів відбулась літературно-мистецька година «Мова романтики та шансону». Бібліотекар Ірина Тупчій зробила огляд книжкової виставки «Французький шарм поезії та прози», зачитала вірші відомих французьких класиків та ближче познайомила з найяскравішими виконавцями шансону: Едіт Піаф, Мірей Матьє, Джо Дассена.

    Хочеться вірити, що за допомогою подібних заходів часточка Франції, її шарму та культури надихатиме до вивчення французької мови. Саме цією красивою та виразною мовою говорили і писали Вольтер, Дідро, Гюго, Дюма, Бальзак, Золя, Камю… і тільки ця мова може передати всі тонкощі їхніх безсмертних творів.

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше