• День інформації в бібліотеці

    День інформації в бібліотеці День інформації в бібліотеці День інформації в бібліотеці День інформації в бібліотеці

    Франція – країна, яку називають країною-святом. Багатство її історії і культури зачаровує, а «література Франції прекрасна, як сама Франція», – писав Сергій Довлатов.

    У рамках Року французької мови в Україні працівники бібліотеки-філії №6 провели День інформації «Французький шарм поезії і прози». Коли заходить мова про великих французьких письменників, звичайно, згадуються імена Бальзака, Гюго, Дюма, Стендаля, Флобера… З метою кращого ознайомлення користувачів з літературним простором Франції, у книгозбірні оформлена книжкова виставка «Французький шарм поезії і прози».

    Для користувачів середнього віку оформлено куточок «Літературний простір Франції», де представлені книги серії «Франція середньовіччя». Адже, літературну Францію цього періоду не можливо уявити без персонажів поеми «Трістан і Ізольда», які стали символом непереможного кохання, героїчної поеми «Пісня про Роланда», в якій описуються ратні подвиги справжнього лицаря та філософської казки Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц» зі своїми вічними цінностями обов’язку і відповідальності людини. Протягом дня бібліотекарі популяризували вище згадані твори відвідувачам книгозбірні.

    Поетична година «Поговоримо про кохання» проведена для користувачів-старшокласників. Вольтер, Віктор Гюго, Жан Батист Руссо, Шарль Бодлер славлять на весь світ свою батьківщину Францію. Та особливо чудово розкривали у своїй ліриці тему любові. Саме вірші про кохання дуже ніжні, багаті романтизмом і чуттєвими емоціями звучали під час заходу.

    Для наймолодших користувачів, учнів 2-А класу БЗШ №23 (класовод Олена Берегова) проведено літературну подорож «В країну казок Шарля Перро». Мандруючи світом казки, діти з великим захопленням слухали розповідь бібліотекаря про одного з найвідоміших казкарів не лише Франції, а й усього світу. Бібліотекар Світлана Шута зауважила, що діти зачитуються дивовижною історією Попелюшки, завжди стежать за пригодами Кота в чоботях і заздрять винахідливості Хлопчика-з-пальчик. Другокласники з задоволенням взяли участь у вікторині «Впізнай літературного героя». Доповненням подорожі стала виставка літератури «Чарівний світ казок Шарля Перро». Яскраві книжки привернули увагу школярів і наче самі просилися до рук. Мабуть, саме тому після проведення заходу полички книжкової виставки залишились порожніми.

    Сподіваємося, що Рік французької мови в Україні посилить інтерес не лише до вивчення мови, а й до читання творів французьких письменників.

     

    Світлана Шута.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше